UDMR „ține cu dinții de pozițiile” de la guvernare

UDMR „ține cu dinții de pozițiile” de la guvernare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele în exerciţiu al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la deschiderea Conferinţei Aleşilor Locali ai partidului, că Uniunea îşi doreşte să rămână la guvernare, pentru că e o "muncă" pe care şi-a asumat-o pentru patru ani, dar că rămâne de văzut "ce se va întâmpla după ce vom avea noul premier", în timp ce UDMR va ţine "cu dinţii de poziţiile" pe care le deţine.

În deschiderea conferinţei, Kelemen Hunor a spus că de la sfârşitul anului 2020 Uniunea şi-a asumat rolul guvernamental şi "a formulat că guvernarea are rost" în cazul în care se va putea guverna "pentru comunitate".

El a vorbit despre schimbarea premierului, reiterând că, deşi nu este parte din înţelegere, UDMR vrea să rămână la guvernare.

"Undeva la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie se va numi un nou premier, pe noi nu ne atinge acest lucru, pentru că noi nu avem candidat la această funcţie şi decizia de a schimba premierul s-a născut în momentul în care partidele (PSD şi PNL - n.r.) au propus acest lucru, noi nu am putut avea candidat, motiv pentru care nu facem parte din acest acord, ceea ce înseamnă că nu ne băgăm. E ca o bătaie bună la cârciumă, dacă stai acolo şi nu ai nicio treabă, atunci cel mai bine este să nu fii în situaţie, nu vrem să ne complicăm, dar nu pot să vă promit că totuşi reuşim să rămânem pe dinafară. Noi vrem să rămânem la guvernare, munca ne-am asumat-o pe timp de patru ani, timp de patru ani avem intenţia, până la sfârşitul ciclului, să facem ceea ce trebuie", a mai spus liderul UDMR.

Reprezentanţii UDMR s-au reunit în congres, vineri şi sâmbătă, la Timişoara, iar vicepremierul Kelemen Hunor candidează pentru un nou mandat pe patru ani de preşedinte al formațiunii.

Citit 629 ori Ultima modificare Vineri, 28 Aprilie 2023 18:22

1 comentariu

  • postat de UDMR, pe lângă căruța PSD-PNL.
    Vineri, 28 Aprilie 2023 18:33
    109.166.134.***
    Eu aș zice că PSD-PNL ține de guvernare, așa proastă cum este, UDMR, și ei, pe lângă căruță.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.