Kelemen Hunor, despre pensionarea magistraților la 50 de ani

Kelemen Hunor, despre pensionarea magistraților la 50 de ani
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preşedintele reales al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, la finalul Congresului Uniunii, referitor la dezbaterile despre pensiile speciale, că este "inacceptabil" ca un magistrat să iasă la pensie la vârsta de 50 de ani, când are experienţa necesară şi "societatea are nevoie de această experienţă".

Întrebat cum vede rezolvarea acestei probleme, Kelemen Hunor a spus că "tranşa a treia din PNRR este legată de acest jalon, de această reformă" şi că banii nu trebuie pierduţi. "Eu cred că se poate găsi o soluţie în care principiul contributivităţii rămâne baza, pentru anii petrecuţi în serviciul public, cu toate interdicţiile, incompatibilităţile, dar nicio pensie nu trebuie să depăşească salariul. Furia oamenilor se referă la acele pensii mari, care nu au nicio legătură cu contributivitatea şi care depăşesc de foarte multe ori salariul cu care omul respectiv a ieşit la pensie", a afirmat Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, un aspect important este vârsta de pensionare, mai ales la magistraţi, "fiindcă la militari lucrurile sunt puţin diferite", iar miniştrii de resort trebuie să ducă un dialog intens cu cei interesaţi şi să vină cu o propunere.

Citit 482 ori Ultima modificare Duminică, 30 Aprilie 2023 15:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.