Dragoș Pîslaru, despre „triunghiul Bermudelor” din politica românească

Dragoș Pîslaru, despre „triunghiul Bermudelor” din politica românească
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Actualii copreşedinţi ai REPER, Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru, au fost aleşi din nou în aceste funcţii, în weekend, la Adunarea Generală a partidului, relatează Agerpres.

Cu această ocazie, Dragoş Pîslaru a declarat că România se află într-o stare de asediu, făcând referire la AUR şi "agenda hâdă a extremismului", susţinând că dacă partidul condus de George Simion va fi lăsat "să îşi facă de cap", această formaţiune va scoate România din UE.

"România se va moderniza, România va rămâne proeuropeană, dar există riscul să pierdem încă o generaţie, prin incapacitatea de a duce lucrurile mai departe. Astăzi, este vorba despre un triunghi extrem de complicat, un triunghi aproape al Bermudelor, care ne face să fim ţintuiţi într-o stare de asediu. Într-un vârf al acestui triunghi se află AUR şi agenda hâdă a extremismului. Până acum, i-am ignorat. Am spus că nu ar trebui să îi băgăm în seamă, că îi ajutăm să crească. Să nu hrăneşti trolii, că aşa se dezvoltă. Dar am ajuns în situaţia în care, folosind minciuni, amestecând părţi de adevăr cu multă minciună sau pur şi simplu răstălmăcind realitatea, pe un context de frici, de incertitudini, de trai greu, de cost al vieţii crescut, toate aceste lucruri au făcut ca mesajele naţionalist-extremiste să prindă teren. Şi este de datoria noastră să apărăm agenda europeană", a declarat Pîslaru, în cadrul Adunării Generale a REPER.

Copreşedintele REPER s-a referit şi la coaliţia de guvernare, afirmând că ea "bagă ţara în faliment". "În alt colţ al acestui triunghi se află coaliţia de guvernare PSD-PNL, care este interesată doar de clipa aceasta şi de modul în care pot să îşi servească clientela politică şi, este din ce în ce mai evident, bagă ţara în faliment. Sunt miliarde de euro din bani europeni, care sunt aruncaţi pur şi simplu la gunoi", a explicat Pîslaru.

De asemenea, el a reclamat lipsa de unitate a Opoziţiei. "Celălalt capăt al triunghiului este Opoziţia democrată, Opoziţia proeuropeană. Avem nevoie de maturitate, de unitate, de a abandona orgoliile. Autosuficienţa, autoizolarea, ignorarea partenerilor care pot să lucreze împreună pe o agendă proeuropeană este o mare greşeală. Din partea noastră, a celor din REPER, deschiderea va exista oricând", a precizat Pîslaru.

În context, trebuie arătat că AUR a organizat sâmbătă, 6 mai, un protest în Capitală, la care au participat circa 10.000 de persoane, conform estimărilor presei centrale. La această manifestație, au fost promovate mesaje conspiraționiste și antioccidentale.

Citit 644 ori Ultima modificare Duminică, 07 Mai 2023 16:00

2 comentarii

  • postat de Gigel
    Duminică, 07 Mai 2023 19:09
    5.13.147.***
    Ar fi interesant ceva desptre traseismul politic si lipsa de doctrina, inafara de bani multi deodata si harneala cu binele poporului, ca este material suficient pentru subiect. Poti scrie o teza de doctorat chiar.
    0
    0
  • postat de marr
    Duminică, 07 Mai 2023 18:20
    86.124.202.***
    Am citit . Pana una-alta sunt de acord cu ceea ce spune .
    As mai adauga ca partidele facand ceea ce fac si NU ceea ce ar avea nevoie economia/populatia , ele insele , incet-incet , COMPROMIT CREDIBILITATEA DEMOCRATIEI , risca insusi politicianul sa devina IRELEVANT , sa nu-l mai bage nimeni in s
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.