Se așteaptă aprobarea despăgubirilor pentru culturile de primăvară

Se așteaptă aprobarea despăgubirilor pentru culturile de primăvară
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Invitat în cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Sorin Moise, a venit cu vești noi despre plata despăgubirilor de secetă pentru culturile de primăvară de anul trecut: porumb, floarea-soarelui, soia și mazăre. Conform oficialului, actul normativ a primit toate avizele necesare și va intra în ședința de Guvern din această săptămână, având mari șanse să fie și adoptat în ultima întâlnire condusă de Nicolae Ciucă.

”Proiectul de ordonanță de guvern a fost publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii. El merge exact în forma în care a fost postat”, a declarat, marți, Sorin Moise.

Secretarul de stat din MADR a precizat și că nu vor fi probleme cu plata despăgubirilor, întrucât ”există sumă bugetată”. ”Suma de 1.000 de lei maxim pe hectar, procentul de despăgubire, de la 30% la 100%. 1.000 de lei pentru 100%. S-a schimbat tabelul, ca să nu mai fie discuții”, a mai precizat Moise, făcând referire la modul în care s-au calculat plățile pentru despăgubirile achitate anul trecut pentru culturile de toamnă și unde gradul de calamitate s-a aplicat de două ori plafonului maximal, în defavoarea agricultorilor.

Citit 417 ori Ultima modificare Marți, 23 Mai 2023 18:52

2 comentarii

  • postat de Obligatoriu, asigurare la calamitate.
    Marți, 23 Mai 2023 22:50
    109.166.131.***
    Dacă plouă, despăgubiri de la stat, dacă este secetă, iar despăgubiri, dacă bate vântul, despăgubiri, dacă se infestează cultura, despăgubiri, mai nou, dacă ajung cereale mai ieftine din Ucraina, iar despăgubiri....măi frate, voi faceți agricultură, numai din despăgubiri de la stat, adică din buzuna
    0
    0
  • postat de marr
    Marți, 23 Mai 2023 19:47
    86.124.200.***
    Eh ...era si omul binedispus , dupa un pahar de vin . Asteptati ...Asteptarea ca ViNE !
    Ei Politicienii Aloca banii dupa interesele Lor , nu dupa nevoile oamenilor .
    Secretar de Stat ...Sanse Mari ...Oare Daea o fi stiind vestile astea ? :)
    Pai nu anunta el Daea cu gura lui Reusita daca era p
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.