Noul ministru al Dezvoltării se pronunță pentru reorganizare administrativă

Noul ministru al Dezvoltării se pronunță pentru reorganizare administrativă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Adrian Veştea, propus de PNL pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, a declarat, miercuri, că este necesară reorganizarea teritorial-administrativă a României.

Veştea, ales în 2020 președinte al Consiliului Județean Brașov și șeful Uniunii Naționale a Consiliilor Județene, a vorbit despre necesitatea acestei reorganizări, un proces care "sigur deranjează, sigur va crea foarte multe neplăceri, dar trebuie să înceapă printr-o evaluare cât se poate de serioasă", potrivit Agerpres.

"Acest proces ar trebui să înceapă printr-o evaluare cât se poate de serioasă. Nu sunt în măsură astăzi să vă spun care este numărul minim de locuitori pe care ar trebui să îl aibă o viitoare unitate administrativ-teritorială, dar cred că la nivelul fiecărei regiuni putem să ne gândim la o înjumătăţire a numărului. Vă dau un exemplu - şase judeţe la nivelul Regiunii 7 Centru pot deveni două regiuni şi în felul acesta putem avea eficienţă, putem să gândim proiecte strategice regionale", a declarat Veştea, la audieri.

Întrebat dacă politicienilor nu le este teamă de această reorganizare administrativ-teritorială, el a spus că nu ar trebui să le fie frică, aşa cum nici lui nu i-a fost când şi-a dat demisia din funcţia de primar. "Până la urmă, ar trebui să ne asumăm, nu cred că ne-a făcut Dumnezeu doar primari sau preşedinţi de consilii judeţene, cred că trebuie să fim eficienţi şi trebuie să gândim în interesul cetăţenilor României", a spus Veştea.

Actuala împărțire a teritoriului, extrem de fragmentată, datează din 1968 și este considerată de experți una dintre cauzele decalajelor de dezvoltare și ale lipsei de infrastructură.

Citit 738 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2023 16:32

1 comentariu

  • postat de Laur
    Miercuri, 14 Iunie 2023 16:54
    5.13.234.***
    Cum încearcî ticăl0șii, TRĂDĂTORII, bozgorii să realizeze acea mizerie de reorganizare pe criterii etnice...După cum vedeți regiunea "Transilvania Sud-Est".

    Poate îi măncă-n c?r...

    Organizarea teritorială,dacă tot vor a o realiza, ar trebui să fie cea în care Galațiul este cu Vrancea, Buzăul,
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.