Un alt azil al groazei, noi arestări
Foto: Centrul pentru Resurse Juridice

Un alt azil al groazei, noi arestări
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cei trei inculpaţi din dosarul instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Târgu Mureş referitor la azilul de la Bărdeşti au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în urma unei şedinţe de judecată care a durat aproximativ şapte ore, relatează Agerpres.

Tribunalul Mureş a admis, în Cameră de Consiliu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş privindu-i pe cei trei inculpaţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

În plus, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a anunţat că l-a suspendat pe poliţistul faţă de care Tribunalul Mureş a dispus arestarea preventivă, alături de alţi doi inculpaţi, în dosarul azilului de la Bărdeşti. În fapt, alături de agentul de poliţie, în dosar mai sunt cercetaţi mama acestuia, care figura ca fiind directoarea acestui azil, precum şi un angajat al Penitenciarului Târgu Mureş, care ar fi încasat chiria pe clădirea în care funcţiona azilul, relatează Agerpres.

Reamintim că vineri, 28 iulie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii DIICOT Mureş, au anunţat că au documentat activitatea infracţională a unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane. Din cercetări a reieşit că, în anul 2020, suspecţii ar fi constituit un grup infracţional, în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane, urmărind astfel obţinerea unor foloase patrimoniale de pe urma exploatării unor victime, persoane vârstnice ori cu dizabilităţi, prin încasarea, sub paravanul unei asociaţii, a sumelor de bani provenite de la DGASPC ori de la aparţinători. 

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, banii destinaţi îngrijirii persoanelor vătămate ar fi fost folosiţi cu preponderenţă în beneficiul membrilor grupării. Conform anchetatorilor, până la acest moment au fost identificate 56 de persoane, cazate în spaţiile asociaţiei, majoritatea aflate în evidenţele DGASPC Maramureş şi Covasna.

Prefectul şi subprefectul de Mureş au fost eliberaţi din funcţie de premierul Marcel Ciolacu, urmare a situaţiei care a fost descoperită la Centrul de îngrijire şi asistenţă "Căsuţa Lu'Min" din Bărdești.

Citit 778 ori Ultima modificare Duminică, 30 Iulie 2023 16:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.