Victor Ponta i-a dat primele sfaturi lui Marcel Ciolacu

Victor Ponta i-a dat primele sfaturi lui Marcel Ciolacu
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Victor Ponta i-a dat, în weekend, primele sfaturi premierului Marcel Ciolacu şi a precizat că reţeta succesului este reducerea TVA, a impozitului pe dividende, a contribuţiilor sociale şi consolidarea ANAF.

"Eu am considerat, când am fost în locul domnului Ciolacu, că să reduci TVA, să reduci impozitul pe dividende, să reduci contribuţiile sociale, dar în acelaşi timp să întăreşti ANAF, chiar şi cu ofiţeri SRI, ca să combaţi evaziunea fiscală, asta e reţeta de succes. (...) Eu sper ca domnul Ciolacu şi Guvernul, dar aici nu e atribuţia mea şi nu eu voi fi cel care decid, să înţeleagă că au o situaţie foarte grea, cumplită. Să ajungi la 150 de miliarde datorii în câţiva ani e groaznic. Trebuie să iei nişte măsuri prin care, în special în zona publică, să scapi de mult prea multe cheltuieli nejustificate, pile, relaţii, instituţii care se suprapun, birocraţie. Şi în zona privată, să-i sprijini pe cei care plătesc impozite şi să nu-i omori cu taxe", a declarat Victor Ponta, la Digi 24.

Întrebat dacă este o soluţie creşterea TVA, Victor Ponta a răspuns: "Nu, dacă mă întrebaţi pe mine, cred că e o greşeală. Când am redus TVA, am încasat mai mulţi bani. Pot să dovedesc cu documente. Sigur, vor fi întotdeauna contabili, şi o spun cu respect, mama mea e contabil, dar vor fi contabili care vin la oamenii politici şi le spun: uite, mărim cu atât, iei atâţia bani. Nu e aşa, economia e un organism mult mai viu, în care dacă îi asupreşti pe cei care chiar muncesc, obţii mult mai puţin, chiar dacă pe hârtie măreşti taxe", a mai precizat fostul prim-ministru.

Victor Ponta a fost numit, vineri, de Marcel Ciolacu, consilier onorific în domeniul relaţiilor economice internaţionale.

Citit 840 ori Ultima modificare Duminică, 20 August 2023 18:33

2 comentarii

  • postat de joaca smecherilor cu prostii de la care iau bani.
    Luni, 21 August 2023 18:58
    89.39.81.***
    bataie de joc pe bani publici....dottore, te-ai lipit iar la bani....prostii platesc taxe si inpozite...
    0
    0
  • postat de ICTosca
    Luni, 21 August 2023 13:44
    5.13.143.***
    ...S-a intalnit hotul cu prostul...Bai Pinochio, l-ai lamurit pe covrigar cum e cu MTO-ul, ca tu te pricepi ??? Muci te-a facut Basescu..in direct, caricatura de prim sinistru..
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.