Corina Crețu, preocupată de Fondul pentru o Tranziție Justă

Corina Crețu, preocupată de Fondul pentru o Tranziție Justă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Europarlamentarul Corina Creţu susţine că, deşi peste două miliarde de euro au fost puse la dispoziţia României prin Fondul pentru o Tranziţie Justă, după un an nu se ştie în ce măsură ţara noastră a folosit aceste fonduri nerambursabile şi nici care sunt proiectele depuse.

"În întreaga Europă sunt necesare investiţii pentru trecerea la utilizarea resurselor energetice mai puţin poluante, iar politica de coeziune poate contribui la o tranziţie lină către o economie modernă, durabilă şi de succes, care nu lasă pe nimeni în urmă. În tot acest timp am obţinut susţinerea Parlamentului European pentru propunerea mea - Fondul pentru o Tranziţie Justă. Acesta va fi un instrument-cheie pentru sprijinirea teritoriilor celor mai afectate de tranziţia către neutralitatea climatică, oferindu-le un sprijin adaptat. În România au fost selectate şase judeţe pentru acest program, în exerciţiul financiar 2021-2027: Gorj, Hunedoara, Dolj, Prahova, Galaţi şi Mureş. Este vorba de peste 2 miliarde de euro care au fost puse la dispoziţia acestor judeţe încă din anul 2022, dar nu cunoaştem, din păcate, nici proiectele prevăzute şi nici în ce măsură România a folosit aceste fonduri nerambursabile destinate îmbunătăţirii vieţii oamenilor din judeţele menţionate", a arătat Corina Creţu, pe Facebook.

Corina Creţu consideră că dezvoltarea localităţilor şi îmbunătăţirea nivelului de trai al oamenilor care trăiesc în Valea Jiului, una dintre regiunile carbonifere ale Europei cu cel mai mare număr de angajaţi în acest sector, rămâne în continuare o prioritate, după cinci ani de la conferinţa "Regiunile carbonifere din România în tranziţia energetică", la care a participat în calitate de comisar european.

Citit 481 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Septembrie 2023 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.