Duel politic pe tema verdictului în cazul Roșia Montană

Duel politic pe tema verdictului în cazul Roșia Montană
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Verdictul din dosarul Roșia Montană a devenit subiect de duel politic între putere și opoziție. Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunţat că Uniunea Salvaţi România a sesizat DNA şi autorităţile canadiene "pentru manipularea bursei" de către premierul Marcel Ciolacu şi cere demisia acestuia. Liderul USR spune că a avertizat din 1 februarie "că declaraţiile iresponsabile" ale premierului Marcel Ciolacu şi ale miniştrilor "nu fac altceva decât să îmbogăţească, pe bursă, băieţii lor deştepţi".

Valoarea acţiunilor Gabriel Resources a crescut pe tot parcursul lunii februarie, pe fondul declaraţiilor şi acuzaţiilor lansate de PSD şi PNL, care anunţau pierderea procesului şi plata unor despăgubiri de şase miliarde de dolari, menţionează sursa citată.

"PSD-ştii au făcut, probabil, bani. Ciolacu trebuie investigat şi de autorităţile române. Avem DNA, avem ASF, care este autoritatea română de supraveghere a pieţei de capital, şi mai avem ANI, Agenţia de Integritate", susţine preşedintele USR.

În replică, premierul Marcel Ciolacu a declarat că cei care aduc acum acuze "au o problemă în altă parte, deja vorbesc de patologie".

Întrebat despre acuzele conform cărora a contribuit la creşterea artificială a acţiunilor Gabriel Resources, Ciolacu a replicat că nu i se pare normal să răspundă la critici în contextul câştigării procesului de către România. "Deci, într-o zi istorică a României, unde avocaţii angajaţi de Guvernul României au reuşit să întoarcă un proces aproape pierdut, eu să răspund la acuzaţii de ce nu las României datorii, unora care au făcut datorii de 200 de miliarde României? Mi se pare că poate nu trăim în aceeaşi lume", a spus Ciolacu.

Citit 432 ori Ultima modificare Duminică, 10 Martie 2024 15:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.