Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 comentarii

Piscinele ar fi trebuit să fie deja impozitate, pentru că pot fi considerate un exces în cadrul unei locuinţe normale, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Mihail Constantin.

"Aşa cum discutăm despre o avere sau o bogăţie, piscina poate fi considerată ceva în plus faţă de un standard. Pe mine mă judecă organul local pe utilităţi, faceţi o deosebire - o locuinţă construită la ţară cu materiale locale, cu utilităţile în spatele curţii, şi altă locuinţă tot la ţară construită alături, care are fosă, care are toate utilităţile în casă şi mai are şi boiler şi hidrofor. Ele vor fi impozitate diferit, dacă mai puneţi o a treia care are şi o piscină, logic ar fi să existe trei categorii diferite de impunere, acesta este conceptul, este de analizat, care este varianta, din ce este construită, cum se alimentează, consumă apă, deversează apă, sunt multe de discutat. Ea (propunerea MFP - n.a.) a fost lansată ca o discuţie despre cum se vede în public o idee despre taxarea bogăţiei, acesta a fost rolul acestei informaţii", a afirmat oficialul ANAF.
Recent au apărut în presă informaţii de la oficiali ai Ministerului Finanţelor conform cărora statul va impozita şi piscinele construite pe proprietăţile individuale, la fel cum se taxează clădirile sau terenurile, Finanţele fiind decise să elimine cât mai multe din excepţiile privind impozitul pe proprietate, pe venit şi pe profit.

Citit 642 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Septembrie 2012 21:21

2 comentarii

 • postat de Nu piscina este beleaua, ci apa potabilă cu care se umple bazinul, având alt regim de folosire. Miercuri, 19 Septembrie 2012 19:55 Link la comentariu
  0
  0

  Piscinele de fapt nu sunt impozitate, groapă în curte poți să-ți faci cât vrei. Beleaua este apa care se risipește, fiind un bun strategic și care trebuie impozitată pentru că este apă potabilă.

  Raportează
 • postat de Aurel Miercuri, 19 Septembrie 2012 18:27 Link la comentariu
  0
  0

  Mai aveti un pic si puteti impozit si pe aerul care al respirem.ce treaba aveti cu piscinele doar platim apa care o consumam ,ganditiva la altceva mai important pentru romania

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.