Oficial ANAF: Piscinele ar fi trebuit să fie deja impozitate

Oficial ANAF: Piscinele ar fi trebuit să fie deja impozitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Piscinele ar fi trebuit să fie deja impozitate, pentru că pot fi considerate un exces în cadrul unei locuinţe normale, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Mihail Constantin.

"Aşa cum discutăm despre o avere sau o bogăţie, piscina poate fi considerată ceva în plus faţă de un standard. Pe mine mă judecă organul local pe utilităţi, faceţi o deosebire - o locuinţă construită la ţară cu materiale locale, cu utilităţile în spatele curţii, şi altă locuinţă tot la ţară construită alături, care are fosă, care are toate utilităţile în casă şi mai are şi boiler şi hidrofor. Ele vor fi impozitate diferit, dacă mai puneţi o a treia care are şi o piscină, logic ar fi să existe trei categorii diferite de impunere, acesta este conceptul, este de analizat, care este varianta, din ce este construită, cum se alimentează, consumă apă, deversează apă, sunt multe de discutat. Ea (propunerea MFP - n.a.) a fost lansată ca o discuţie despre cum se vede în public o idee despre taxarea bogăţiei, acesta a fost rolul acestei informaţii", a afirmat oficialul ANAF.

Recent au apărut în presă informaţii de la oficiali ai Ministerului Finanţelor conform cărora statul va impozita şi piscinele construite pe proprietăţile individuale, la fel cum se taxează clădirile sau terenurile, Finanţele fiind decise să elimine cât mai multe din excepţiile privind impozitul pe proprietate, pe venit şi pe profit.

Citit 862 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Septembrie 2012 21:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.