Angajaţii Oltchim, la a treia zi de proteste

Angajaţii Oltchim, la a treia zi de proteste
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 300 de angajaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea au ieşit astăzi în stradă, în cea de-a treia zi de proteste, liderul sindical Corneliu Cernev spunându-le oamenilor că a cerut autorităţilor ca dacă luni nu va fi semnat contractul de privatizare "să se încheie orice discuţie despre privatizare".

"Aşteptăm ca privatizarea cu Dan Diaconescu să se realizeze, dar cel mai important este să dăm drumul producţiei. Avem nevoie de banii pe care ministrul Chiţoiu a promis că îi dă pentru repornirea instalaţiilor. Nu poţi să faci o pivatizare cu Diaconescu sau cu altcineva cu combinatul închis. De asemenea, aşteptăm banii pe august şi septembrie pentru că suntem disperaţi. Ieri am primit tichetele de masă pe luna iulie, dar azi vrem avansul pe luna august", a declarat unul dintre protestatari.

 

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8 la sută din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Dan Diaconescu are termen până luni, 1 octombrie, să plătească preţul pe acţiuni, caz în care aceşti bani ar putea fi acordaţi Oltchim pentru funcţionarea combinatului., ca împrumut de salvgardare pentru maximum şase luni, până la transferul acţiunilor.

Premierul a precizat, totodată, că Guvernul este pregătit să numească un nou management la Oltchim şi să dispună administrarea specială a combinatului dacă Dan Diaconescu nu achită până luni preţul pe acţiuni, iar în maximum şase luni va relua procesul de privatizare cu un investitor strategic.

Citit 630 ori Ultima modificare Vineri, 28 Septembrie 2012 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.