Băsescu: Pentru bugetul următor, România are în plus 6 miliarde de euro

Băsescu: Pentru bugetul următor, România are în plus 6 miliarde de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că România va beneficia de 6 miliarde de euro în plus pentru exerciţiul financiar european 2014- 2020, faţă de cel precedent, cu o creştere de 10 la sută pe fonduri de coeziune şi de 27 la sută pentru Politica Agricolă Comună.

"Pentru bugetul următor România are în plus 6 miliarde de euro faţă de bugetul precedent, aflat acum în execuţie.Avem o creştere de 10% pe fonduri de coeziune şi o creştere de 27% de procente pe fondurile destinate PAC şi m-aş opri puţin asupra acestui aspect. Aici avem un total de 4,7 miliarde în plus pentru plăţi directe, ceea ce îi va ajuta foarte mult pe fermieri să îşi plătească costurile pentru asigurarea recoltelor de care România are nevoie. Cu buget pentru Coeziune, PAC şi suma alocată pentru tineret şi ajutorul celor săraci din mediul rural cu un buget de 39,9 miliarde şi cu o contribuţie de 8,9 miliarde, România este un beneficiar net de fonduri europene, cu o valoare de 31 miliarde de euro", a detaliat preşedintele Băsescu.

"În mod categoric este greu de presupus că România ar fi putut să adauge în fiecare an din 2014-2020 încă 5 miliarde de euro cu ocazia fiecărui buget. I-am primit pentru a ne dezvolta. Ar fi păcat să tratăm acest lucru cu îndârjire politică, cu lipsă de respect şi, dacă vreţi, lipsă de responsabilitate", a mai declarat preşedintele Băsescu.

 

Citit 678 ori Ultima modificare Duminică, 10 Februarie 2013 15:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.