Neînţelegeri Dragnea-Tudose, pe fondul măsurilor fiscale

Neînţelegeri Dragnea-Tudose, pe fondul măsurilor fiscale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La nici două săptămâni de la preluarea mandatului, au apărut deja discuţii în spaţiul public care vizează posibile neînţelegeri între premierul Mihai Tudose şi liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, pe tema măsurilor fiscale anunţate. Cu toate astea, preşedintele PSD neagă existenţa unui conflict.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a infirmat că ar avea disensiuni cu premierul Mihai Tudose pe tema măsurilor fiscale preconizate, însă a precizat că a discutat "aplicat" cu şeful guvernului. Pe de altă parte, Dragnea a recunoscut că nu a existat o comunicare foarte bună cu Călin Popescu Tăriceanu, pentru că „au fost zile mai agitate”. „Eu am avut o discuţie foarte aplicată cu dl. Tudose şi ieri, şi aseară (n.r. - 4 iulie), în timpul unei recepţii importante, şi după aceea ne-am permis să mai stăm două ore de vorbă pe hol. Premierul n-a spus decât ceea ce a spus în ziua de învestitură, ceea ce am spus şi eu. Şi eu am spus acelaşi lucru, nu cu scepticism în ceea ce priveşte acele măsuri, ci cu foarte mare grijă. Dacă acele măsuri, printr-un mecanism care poate fi identificat, îşi ating scopul, dar creează defecţiuni în altă parte a economiei, nu vor fi aplicate, indiferent de forma lor”, a declarat Liviu Dragnea.

Şi premierul neagă conflictul

„Am citit şi eu ştirea că ne-am fi certat, luni, cu preşedintele Liviu Dragnea şi pot să vă spun că noi nu ne-am întâlnit luni. N-am apucat să ne întâlnim, dar poate o să ne certăm, ca să vă validăm ştirea”, a spus premierul, după o vizită efectuată la Ministerul Transporturilor.

Premierul a mai precizat că nu este sceptic în privinţa programului de guvernare, explicând că taxele ce vor fi introduse vor fi supuse simulărilor. „Dacă la simulări dau eroare, atunci nu le vom mai aplica”, a spus Tudose, referindu-se implicit la taxa de solidaritate şi la impozitarea cifrei de afaceri în locul profitului.

Citit 1545 ori Ultima modificare Joi, 06 Iulie 2017 03:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.