Cum poate fi oprit proiectul Marii Moschei din Bucureşti

Cum poate fi oprit proiectul Marii Moschei din Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Turcia nu va insista pentru construcţia Marii Moschei la Bucureşti, dacă acest lucru riscă să umbrească relaţiile dintre Ankara şi România, a dat asigurări ambasadorul Turciei la Bucureşti, Osman Koray Ertaş. El a sugerat că în spatele controverselor din ultima perioadă privind acest proiect s-ar afla susţinători ai clericului de opoziţie Fethullah Gulen, pe care Turcia îl acuză că s-ar fi implicat în tentativa de lovitură de stat de anul trecut.

Ambasadorul a atras atenţia că, deşi se vorbeşte despre proiectul Marii Moschei de aproximativ zece ani, "în ultimii doi ani, am constatat că chestiunea acestui proiect a scăpat de sub control şi a devenit un material pentru extremişti, pe care îl folosesc atât împotriva musulmanilor, cât şi împotriva Turciei".

"Suntem foarte îngrijoraţi de accentuarea islamofobiei în aceste cercuri restrânse. Dar suntem şi foarte fericiţi că majoritatea românilor şi liderii din poziţiile de responsabilitate se distanţează de această retorică islamofobă", a afirmat ambasadorul.

Citit 986 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Iulie 2017 22:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.