Se pregăteşte o alianţă anti-Dragnea în cadrul PSD

Se pregăteşte o alianţă anti-Dragnea în cadrul PSD
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În PSD există un grup care lucrează la un proiect politic nou, menit să scoată partidul de sub influenţa unui singur om şi să ia distanţă de agenda personală a unor lideri cu probleme penale. Existenţa acestui proiect a fost anunţată vineri de Cătălin Ivan, europarlamentar social-democrat care în ultima vreme s-a poziţionat constant împotriva lui Liviu Dragnea. 

"Lucrăm deja la un nou proiect politic pentru PSD, în interiorul partidului. Cred că nu ai voie să critici dacă nu pui măcar o soluţie în loc. L-am tot criticat pe Liviu Dragnea pentru modul închis, autoritar spre dictatorial, în care conduce partidul, pentru lipsa de viziune şi de direcţie din ultimul timp", a afirmat acesta. 

Noul proiect, aproape gata

„Foarte curând vom prezenta public propunerea noastră de proiect politic pentru colegii noştri, membri ai PSD. Vom analiza atunci câte din propunerile noastre vor fi bune şi câte nu. Important este să avem o dezbatere internă nu despre cum întărim puterea unei persoane în partid, în niciun caz despre cum să-i apărăm pe unii să nu ajungă în faţa instanţei sau cum să-i ajutăm să se îmbogăţească mai uşor din banii publici, ci despre cum trebuie să arate un partid de stânga curat, modern, european, credibil”, a spus social-democratul.

Grupul forte al PSD reacţionează 

"Lucrurile sunt simple. Un partid politic, care a câştigat alegerile politice prin votul popular, cu un program, şi-a făcut un guvern şi a rugat un coleg să conducă acest guvern. Când programul n-a mers, partidul care a luat voturile a cerut guvernului să facă o remaniere. Primul-ministru nu a vrut să plece şi s-a baricadat în Guvern. Am fost nevoiți să facem moţiune nu împotriva unui guvern, ci împotriva unui singur om. Am numit un alt guvern, care funcţionează bine. Trebuie să recuperăm în această vară tot ce n-au făcut cei din Guvernul Grindeanu. Eu nu pot să intru în dialog cu dl Ivan. Dvs. puneţi în dialog cu mine oameni care nu mai sunt membri de partid", a declarat Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD.

Citit 1083 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iulie 2017 21:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.