Episcopul Corneliu de la Huși nu mai are voie să slujească

Episcopul Corneliu de la Huși nu mai are voie să slujească
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Sinodul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei i-a interzis Preasfințitului Corneliu Bârlădeanu, episcop de Huși, să mai oficieze slujbe,  până la prima ședință a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) care va avea loc în zilele de 17 și 18 august. La acel moment, situația episcopului Corneliu sa va fi pusă din nou în discuție.

Potrivit comunicatului Mitropoliei, “s-a discutat din nou situația creată în jurul acuzațiilor aduse Episcopului Corneliu de Huși, cu referire la presupuse abateri de natură morală. Ca rezultat al discuțiilor care au avut loc, ierarhii prezenți au solicitat Episcopului Hușilor să nu mai slujească Sfânta Liturghie și celelalte slujbe bisericești, până la proxima ședință a Sfântului Sinod când se va aborda acest subiect, urmând ca Părintele Episcop Corneliu să se supună acestei solicitări”, se arată într-un comunicat al Sinodului Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Patriarhia Română a confirmat déjà că episcopul de la Huși apare într-o filmare în ipostaze intime alături de un elev al seminarului teologic din oraș.

Tot pentru că ar fi încercat să convingă un minor să întrețină relații sexual cu el, părintelui Cristian Pomohaci I s-a interzis să mai slujească. Deasemenea, Celestin, starețul de la mânăstirea Prislop din Maramureș a fost destituit miercuri după ce au devenit publice mai multe conversații cu conținut homosexual pe care le purtase, pe internet, cu un bărbat din afara lăcașului de cult.

Citit 2505 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Iulie 2017 13:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.