Populara detoxifiere din ianuarie, după excesele din perioada sărbătorilor, este inutilă, fiind de preferat o soluţie pe termen lung în privinţa consumului de alcool - abstinenţa pentru câteva zile pe săptămână, pe tot parcursul anului.
Potrivit fundaţiei caritabile British Liver Trust, dar şi specialiştilor, renunţarea totală la consumul de alcool pentru numai o lună nu va îmbunătăţi sănătatea ficatului. În schimb, British Liver Trust recomandă renunţarea la alcool pentru câteva zile în fiecare săptămână.
Această abordare este justificată prin aceea că aportul total de alcool pe parcursul anului va fi diminuat şi ficatul va avea timp să-şi revină în fiecare săptămână. Dacă ficatul nu a fost afectat ireparabil, revenirea la starea normală se face foarte rapid, în doar 24 de ore, potrivit specialiştilor citaţi de bbc.co.uk.
În plus, abstinenţa totală din ianuarie poate da consumatorilor de alcool un fals sentiment de siguranţă şi impresia că pot face ulterior excese pe care să le anuleze printr-o detoxifiere rapidă, spune Mark Wright, specialist în bolile ficatului la Southampton General Hospital.
"Este la fel de raţional ca utilizarea creditului la maximum şi crearea de datorii tot anul, la gândul că se poate rezolva dacă mâncăm doar pâine prăjită în ianuarie", spune acesta.
British Liver Trust va lansa o campanie - "Love Your Liver" - pentru a încuraja oamenii să îşi menţină ficatul sănătos, în cadrul căreia promovează şi o alimentaţie sănătoasă şi exerciţiile fizice regulate.
Ce cred specialiştii despre populara detoxifiere din ianuarie Scris de Marius Chiriliuc


Marius Chiriliuc
Articole recente - Marius Chiriliuc
Liga secundă de handbal / Două jucătoare au plecat de la Danubius Galaţi Aproximativ 21 de milioane de persoane au urmărit ediţia 2014 a Globurilor de Aur HANDBAL / Daciana Curtean, la CSM Ploieşti Judeţul Galaţi, sub cod galben de ceaţă Verdict al Tribunalului Galaţi / Danubius şi-a concediat ilegal handbalistele
Mai multe din această categorie: