Kusadasi, 300 de zile de soare pe an

Kusadasi, 300 de zile de soare pe an
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ape turcoaz cât poţi cuprinde cu privirea, 300 de zile de soare pe an, oraşe antice de explorat, mâncare delicioasă şi divertisment pe măsură, cam asta oferă Kusadasi turiştilor.

Supranumită şi Insula Păsărilor, în turcă kus înseamnând pasăre şi ada(si) insulă, Kusadasi este o bijuterie a Turciei. situată la Marea Egee. Oraşul este un important port la Marea Egee, preferat de marile vase de croazieră. Străzile înguste, bazarul tradiţional şi restauratele sunt mereu pline de turişti şi voie bună. 

Kusadasi se bucură de un climat mediteranean, cu veri generoase şi ierni blânde. Cele 300 de zile pe an de soare sunt un adevărat magnet pentru turişti. Nu doar că poţi sta la plajă oricând de-a lungul anului, temperatura este perfectă pentru vizitarea tuturor obiectivelor turistice din zonă, indiferent de sezon. 

Palm Beach este cea mai populară şi vibrantă plajă din staţiune. Fiind situată în apropierea portului, este mereu vizitată de turişti de pe vasele de croazieră, aşa că dispune de numeroase restaurante, baruri şi cafenele deschise până târziu. 

Kusadasi se poate lăuda cu una dintre cele mai lungi plaje cu deschidere la Marea Egee şi chiar din întreaga ţara. Long Beach este perfectă pentru familiile cu copii, având nisip fîn şi o intrare lentă în mare. 

Cea mai bună alegere pentru practicarea sporturilor acvatice este Ladies Beach. Cu vânt bun şi soare puternic, este destinaţia ideală pentru un bronz auriu şi de durată. 

Oraşul Antic Efes este unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din lume, asemeni Pompei-ului din Italia. Efes a fost întemeiat de coloniştii ionieni, în secolul XI î.C. În secolul VI î.C. a fost construit aici şi Templul Zeiţei Artemis, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, care a fost mai apoi incendiat de Herostrat, un cetăţean din Efes care îşi dorea celebritatea. În anul 133 d.C., oraşul Efes a fost ocupat de romani şi a devenit capitala provinciei romane Asia. 200 de ani mai târziu, a trecut prin două cutremure care i-au adus pierderi însemnate şi astfel Efesul a decăzut. Se spune că în Efes au ajuns şi apostolii Pavel şi Ioan Evanghelistul, iar în capela Panaghia Kapoulou din apropiere ar fi îngropată Maria Magdalena.  

Tot aici se află şi Casa Fecioarei Maria, un loc de pelerinaj unde poposesc zilnic mii de credincioşi. Tradiţia locului spune că fiecare credincios îşi poate scrie o dorinţă pe o bucată de hârtie pe care o lasă la Casa Feciorei Maria, iar acesta se va îndeplini. Este recomandată o zi întreagă pentru vizitarea oraşului, începând de pe strada Portului, Marele Teatru cu vechile ateliere şi hanuri, fântâni şi artere de canalizare, bordelul şi biblioteca lui Celsius, plus spectacolele antice puse în scenă de actori amatori.

Templul lui Apollo a fost unul dintre cele mai sacre locuri din antichitate. Templul este dedicat zeului Soarelui, venerat de localnici ca fiind un zeu profet ce le putea dezvălui soarta. Situat în situl Dydima, considerat pământ sfânt, acest templu a servit ca centru de profeţie.Deşi de multe ori jefuit şi ars, templul afişează şi astăzi o frumuseţe elegantă.

Pamukkale înseamnă “castel de bumbac” în limba turcă, iar denumirea descrie perfect această minune a naturii protejată de UNESCO. Locul s-a format datorită calcarului de la izvoarele termale care s-a depozitat, transformându-se în avene şi stalactite, sub forma unor terase care coboară treptat, totul fiind învăluit într-o mare de alb izbitor. Partea cea mai bună este că puteţi intra în aceste ape despre care se spune că au puteri vindecătoare şi de înfrumuseţare. 

Piscina Cleopatrei de la Pamukkale lasă să se vadă vestigiile unei vremi de mult apuse. Înotând prin ea vei descoperi bucăţi de coloane romane de marmură, rămase pe fundul apei. 

La capitolul distracţie, în Kusadasi găseşti trei parcuri acvatice, două dintre ele fiind printre cele mai mari din Europa. 

Din Kusadasi puteţi face o excursie pe insula grecească Samos, celebră pentru vinul pe care îl exportă. 

Sursa: concediu.com

Citit 4377 ori Ultima modificare Vineri, 01 Februarie 2019 13:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.