În viitor, turism vitivinicol și în județul Galați

În viitor, turism vitivinicol și în județul Galați
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În prezent, conform unui comunicat de presă primit la redacție, Centrul de Dezvoltare Smart, împreună cu Asociația Obștească Stabilitate, implementează un proiect pentru promovarea dezvoltării turismului pe rute ale vinului prin crearea unui cluster în acest sens. Principiile utilizate au în vedere parteneriate intersectoriale (afaceri – știință – educație), sprijinirea culturii locale a regiunilor de frontieră din România și Republica Moldova și conservarea patrimoniului istoric.

Activitățile propuse în cadrul acestui proiect vitivinicol se referă la identificarea nevoilor de dezvoltare a comunităților rurale, promovarea culturii locale, dar și a cramelor din județele Galați (Crama Bratu), Iași, Vaslui și din Republica Moldova. În proiect sunt enumerate, în cadrul cluster-ului, și alte entități, precum stațiunile de cercetare vitivinicole din Târgu Bujor și Iași, Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași, ambele cu specializări de industrie alimentară, agenții de turism, ONG-uri cu activitate de promovare, firme din domeniul HoReCa, dar și alți actori importanți pentru dezvoltarea acestui sector din cele două țări partenere.

În plus, se dorește crearea unor rute turistice, în cadrul cărora, pe lângă crame, să poată fi vizitate și alte obiective de interes din această zonă de frontieră, cum ar fi orașul Galați, Pădurea Gârboavele sau Muzeul Satului Gălățean, ca să le menționăm doar pe cele din județul nostru.

Citit 4450 ori Ultima modificare Joi, 07 Aprilie 2022 20:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.