Topul obiectivelor de vizitat în capitala Turciei

Topul  obiectivelor de vizitat în capitala Turciei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cu toate că Istanbulul este cel mai vizitat oraș din Turcia, datorită Moscheii Albastre, Hagiei Sophia, Palatului Topkapî și Marelui Bazar, capitala ţării are atracţii de netăgăduit, putând, în unele locuri, să confunzi Ankara cu faimosul New York. Unde mai pui că mâncare tradiţională mai bună ca în capitală nu găsești la Istanbul.

Deși litoralul pare să fie prima alegere turistică în Turcia în timpul sezonului estival, merită să vezi Ankara în noiembrie, este cu siguranţă o oportunitate. Am avut această ocazie în cadrul unui proiect „Erasmus“.

Pe lângă clădirile imense, Ankara se laudă și cu o infrastructură de invidiat faţă de România, putând să confunzi o simplă stradă cu un veritabil bulevard.

Monumente şi obiective istorice

Moscheea Kocatepe

Într-un top al obiectivelor care nu trebuie ratate, oricât de scurtă ar fi vizita la Ankara, pe primul loc ar trebui să fie mormântul lui Ataturk. Este, de altfel, printre cele mai vânate puncte turistice de către vizitatorii interesaţi de istoria primului președinte al Turciei. Mormântul are o istorie foarte veche, fiind construit pentru a arăta respectul și iubirea faţă de primul președinte turc. Dacă ne uităm mai atent, pe aproape orice clădire din Ankara putem vedea steagul Turciei împreună cu imaginea fostului președinte.

Cei interesaţi de istoria religiei musulmane pot vizita cea mai mare moschee din Ankara, una dintre cele mai mari din ţară, situată în centrul oraşului.

Și dacă tot vorbim despre istorie și cultură, merită spus că în apropierea mormântului lui Ataturk se află cea mai mare bibliotecă din Turcia. Sunt patru etaje impresionante, doldora de rafturi de cărţi, oamenii putând să vină să studieze în liniște, într-o atmosferă de poveste.

Unde se poate face shopping în Ankara

Mall Kizilay

Începem cu strada Kizilay, cea mai aglomerată arteră din capitală, care este și cea mai urmărită de turiștii amatori de shopping și suveniruri. Pe această stradă au sediul toate tipurile de magazine, care au la vânzare de la parfumuri de calitate până la haine pentru toate gusturile. În Kizilay putem găsi și unul dintre cele mai populare malluri din Ankara, Kizilay Mall, având cinci etaje, plus o sumedenie de magazine de toate tipurile.

Însă, cel mai mare mall din capitală este Ankamall, renumit totodată și pentru brandurile de lux pe care le găzduiește. Unde mai pui că are un etaj întreg dedicat pasionaţilor de aur. Deci își merită un loc în Top 3 obiective turistice.

Cum sunt primiţi turiștii la intrarea în ţară

Ar fi nedrept să nu pomenim ospitalitatea și căldura de care se poate bucura turistul, deschiderea cu care ești întâmpinat încă de la intrarea în ţară, turcii fiind foarte primitori și entuziasmaţi de îndată ce află că ești turist.

În concluzie, chiar dacă Istanbulul pare privilegiat când e vorba de turism, Ankara are obiective turistice și o istorie cu care îl poate surclasa.

Merită să menţionăm și de negociatul în magazine, una dintre cele mai cunoscute metode de a reuși să scazi din preţ pentru produsele dorite, negustorii turci fiind renumiţi pe partea de negociere sau troc.

Vom continua în ediţiile viitoare să vă povestim despre turismul culinar și facilităţile pe care le oferă Turcia.

Citit 6768 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Decembrie 2022 11:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.