Studiourile Buftea, ce putem vedea în acest sanctuar al filmelor

Studiourile Buftea, ce putem vedea în acest sanctuar al filmelor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Începând de la locurile unde se filmează scene din filme SF până la orașe și sate construite din polistiren și schele, putem vedea în studiourile cinematografice de la Buftea decoruri realizate pentru pelicule importante ale istoriei filmului.

Studiourile Buftea de lângă București reprezintă o adevărată comoară culturală a României, unde s-au produs și continuă să se producă filme importante, aplaudate de spectatorii din întreaga lume. Aceste studiouri au o istorie impresionantă, la Buftea fiind una dintre cele mai vechi "fabrici" de film din Europa.

Studiourile de la Buftea au fost înființate în anul 1950, fiind singurele studiouri de film din România la acea vreme. În timpul regimului comunist, studiourile au fost folosite în principal pentru producția de filme propagandistice. După Revoluția din 1989, studiourile au trecut prin perioade dificile, dar au fost reabilitate și modernizate în anii 2000, devenind una dintre cele mai moderne facilități de producție de film din Europa.

Cu o suprafață totală de peste 40 de hectare, Studiourile Buftea includ patru mari studiouri de film, precum și o gamă largă de facilități auxiliare, cum ar fi spații de producție, ateliere de decorațiuni, garderobe, birouri și chiar un hotel pentru artiști și echipa de producție. Toate acestea fac din studiourile Buftea o locație ideală pentru producții de film de orice dimensiune și complexitate.

De-a lungul anilor, Buftea a găzduit producția multor filme celebre, printre care "Liceenii" și "Balanța", regizate de Nicolae Corjos, "Reconstituirea" și "Pădurea spânzuraților", regizate de Liviu Ciulei, "Filantropica", regizată de Nae Caranfil, "Cei trei muschetari" și "Mizerabilii", regizate de George Călin, "După dealuri" și "Bacalaureat", regizate de Cristian Mungiu.

Studiourile Buftea sunt un loc unic în România, care continuă să atragă atât producători de film locali, cât și internaționali. Locația, istoria și infrastructura fac din aceste studiouri una dintre cele mai bune opțiuni pentru producția de filme în Europa și un simbol al industriei de film românești.

Cum am intrat în studiouri am observat hangare imense, care dau un sentiment de Hollywood. În urma vizitei am rămas plăcut surprins să aflu că toate acele clădiri, case, castele și multe altele sunt de fapt construite din materiale banale cum ar fi polistiren, ipsos, placaj etc. Construirea unei astfel de case se face în 3-4 zile, iar ridicarea unui oraș întreg durează 3-4 luni.

Printre cele mai cunoscute filme turnate pe platourile de la Buftea se află serialul de groază Wednesday, iar castelul şi satul în care au fost trase cadre pentru realizarea peliculei se află încă la dispoziţia vizitatorilor.

Media

Citit 4777 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Aprilie 2023 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.