TURISM/ În căutarea frumuseţii, pe tărâm cipriot

TURISM/ În căutarea frumuseţii, pe tărâm cipriot
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Legendele Olimpului spun că Insula Cipru este exact locul în care s-a născut Zeiţa frumuseţii, Afrodita, şi că ceva din frumuseţea ei s-a transmis naturii şi oamenilor de pe această insulă. Şi nu e doar o legendă faptul că Insula Afroditei este un paradis pentru toţi cei care iubesc cu adevărat natura. Primăvara, Ciprul stâncos parca înfloreşte din mare. Plante, pomi fructiferi şi diverse soiuri de flori – toată vegetaţia insulei îţi încântă ochiul cu o paletă cromatică vastă şi îţi îmbată simţurile cu cele mai frumoase parfumuri. În mod clar, insula care-şi "bronzează" silueta în soarele mediteranean aproape tot anul este locul ideal pentru romantici. Ca să nu mai amintim că plajele sale se numără printre cele care au cele mai curate ape din întreaga Europă. Atenţie, însă, Ciprul şi capitala sa, Nicosia, sunt şi printre cele mai scumpe destinaţii turistice de pe Bătrânul continent.

Peştele stâncos din Marea Mediteraneeană

Insula are forma unui peşte care înoată în dreptul coastelor mediteraneene din sudul Turciei, cu botul ascuţit îndreptat spre Răsărit. Este a treia ca mărime  (după Creta şi Sicilia) şi cea mai estică dintre insulele mari ce despart Europa de Africa. Anual, Ciprul, tărâmul cu un trecut de poveste revendicat de-a lungul timpului de Alexandru cel Mare şi de Cleopatra, atrage peste două milioane de turişti din toată lumea. 

Băile Afroditei

De pe Insula Afroditei nu puteţi pleca fără să fi văzut Băile Afroditei… un fel de grotă deschisă în stâncă, din care curge permanent apă. Se spune că în acest loc a văzut-o Adonis pe Afrodita scăldându-se şi că s-a îndrăgostit pe loc de ea. Cu toate că "baia" nu are ceva spectaculos în sine, cei care o vizitează cred în superstiţia potrivit căreia, dacă te speli pe faţă cu apa din lac, nu vei îmbătrâni în veci.

Alte locuri încărcate de legende

Pe Insula Iubirii se mai pot vizita Amfiteatru Curium, Mânăstirea Kykkos, Satul de dantelă Lefkara, de unde puteţi cumpăra tablouri din dantelă lucrate de mână, Mormintele Regilor din Paphos (situl arheologic), Centrul Vechi din Nicosia (capitala Ciprului), bisericile cu picturi murale din Troodos. Bineînţeles, merită să încercaţi o seară cipriotă, în care să vă delectaţi cu specialităţile locale stropite din plin cu un vin autohton şi din care să nu lipsească dansurile tradiţionale cipriote.

Citit 2457 ori Ultima modificare Marți, 26 Mai 2015 14:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.