Cele mai CIUDATE oraşe din lume
Foto: Localitatea Elista din Rusia

Cele mai CIUDATE oraşe din lume
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oamenii sunt ciudaţi prin definiţie, cu toate astea obiceiurile unui oraş sunt date de întreaga comunitate şi gradul de toleranţă al acesteia. Chiar dacă majoritatea localităţilor din lume ies în evidenţă prin câte-un obicei interesant din punct de vedere cultural, sunt altele care se fac remarcate prin fel de fel de ciudăţenii.

Orăşelul fără morţi

În Norvegia, în orăşelul Longyearbyen, este în oarecare măsură interzis să mori... Adevărul este că poţi să mori, dar niciodată în istoria localităţii o persoană nu a fost înmormântată pe teritoriul ei. Explicaţia este simplă: temperaturile extrem de scăzute împiedică descompunerea corpului uman. Ca să vă daţi seama cât de frig este, populaţia urşilor polari din zonă o depăşeşte pe cea a oamenilor. Localnicii au voie să omoare un urs polar în legitimă apărare (vânatul este interzis), dar în momentul în care animalul îşi dă ultima suflare, corpul acestuia trebuie cărat într-o zonă mai joasă, unde natura îşi poate urma cursul.

Localitatea cu un singur rezident

În statul Nebraska din America, există o aşezare numită Monowi. Ce e interesant este că toată lumea cunoaştele numele de Elsie Eiler. Lucrul ăsta se întâmplă nu doar pentru că ea este primarul, ci pentru că este singurul rezident.

Casa singurului rezident din Monowi, Nebraska

Începând cu 1930, când numărul de rezidenţi se ridica la 200, populaţia a scăzut constant. Astfel în 2000, orăşelul număra doar doi locuitori, Elsie şi soţul său. Între timp bărbatul a decedat, aşa că femeia este acum şi primar, şi bibliotecar, şi barman.

Regele, constant sub ameninţare

În oraşul Elista din Rusia, regele este zilnic sub ameninţare. În această localitate, totul se învârte în jurul şahului. În centru există o tablă uriaşă de joc, pictată pe asfalt, cu tot cu piese. De asemenea, de la Olimpiada de Şah din 1988, a rămas un complex uriaş care a fost transformat în atracţie turistică. Pe lângă pasiunea pentru şah, oraşul Elista mai este cunoscut şi drept singura regiune budistă din Europa.

Comunitatea circarilor

În Gibsontown din America, 99 la sută din rezidenţi sunt foşti sau actuali circari. La intrare, turiştii sunt întâmpinaţi de o gheată uriaşă, comemorându-l pe Al Tomaini, un gigant al circului care purta măsura 50 la picior. Interesant mai este că locuitorilor le este permis să parcheze în faţa casei rulotele cu care merg în turneu şi chiar şi câte-un elefant.

Oraşul supranaturalului

Într-un orăşel din statul New York, majoritatea rezidenţilor sunt recunoscuţi ca fiind mediumi. În Lily Dale se ţin lecturi despre supranatural, în timp ce HBO a realizat un documentar despre aceşti oameni.

 

 Gisontown

Turiştii sunt sfătuiţi să îşi facă progrămări din avans la Templul Vindecării. Cu toate astea, majoritatea celor care vin aici se orientează către meditare, localitatea fiind extrem de liniştită şi relaxantă. Ce mai trebuie de ştiut este că se precepe o taxă pentru accesul în oraş.

Oraşul fără legi

Slab se numeşte localitatea din America unde nu există nicio lege. Locuitorii trăiesc fără apă curentă, încercând din răsputeri să nu se facă remarcaţi. Cu toate astea, în Slab se pot vizita numeroase lucrări de artă urbană realizate de rezidenţi şi există un club de noapte în aer liber unde sunt susţinute concerte aproape în fiecare seară. Oraşul atrage în mare parte deţinători de rulote şi paranoici care au impresia că sunt spionaţi constant de către guvern.

Oraşul supei

Străzile poartă nume ca fasole, cartof, mazăre, iar comunitatea nu se laudă cu nimic interesant.

Oraşul supei

Singura chestie ieşită din comun în ceea ce priveşte localitatea Supilinn (de fapt o suburbie a oraşului estonian Tartu) este faptul că şi-a atras porecla de „Oraşul supei”. În rest, totul arată de parcă populaţia nu a aflat că nu mai suntem în anul 1900.

Oraşul care arde

Fostul oraş minier Centralia a fost puternic afectat de un incendiu subteran, care a devastat treptat totul şi a alungat populaţia.

Sursă de inspiraţie pentru film

În prezent, din cauza depozitelor de cărbune din subsol, Centralia încă arde mocnit (deşi flăcările au apărut acum aproape 30 de ani), străzile fiind crăpate şi fumegând. Peisajul horror a făcut ca orăşelul american să fie sursă de inspiraţie pentru filmul Silent Hill

Citit 2826 ori Ultima modificare Marți, 26 Mai 2015 14:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.