Unde v-ar plăcea să treceţi în noul an? Revelion feeric peste hotare

Unde v-ar plăcea să treceţi în noul an? Revelion feeric peste hotare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Revelion muzical la Viena

Capitala Austriei oferă un cadru extrem de frumos pentru această perioadă a anului, mai ales dacă vrei să ai parte de o sărbătoare muzicală, pentru că Viena nu este numită degeaba Capitala Muzicii Clasice. În mod tradițional, Orchestra Simfonică din Viena interpretează Simfonia Nr. 9 a lui Beethoven, în ajunul Anului Nou. Un alt eveniment, dar pentru înalta societate, este Balul Imperial. Paradele sunt o componentă specifică a spectacolelor de Anul Nou. Fanfare cu aer de Innsbruck, dar şi tot felul de parade muzicale sunt organizate cu ocazia sfârşitului de an. Nu uita să guşti punch fierbinte, „Glühwein”, care este un vin îndulcit încălzit, şi turtă dulce.

Sărbători pe gheaţă la Paris

Nu te aştepta ca sărbătorile de iarnă în capitala Franţei să fie asezonate cu zăpadă şi cu fulgi de nea, pentru că vei fi foarte dezamăgit. Totuşi, Oraşul Luminilor se va ridica la standardele acestui nume. Ca urmare, este absolut necesar să treci pe lista lucrurilor de făcut admirarea luminilor de pe străzi sau din pieţele publice. De Revelion, capitala este scăldata într-o baie de mulţime, Champs-Elysees aglomerându-se încă de la ora 21,00, în aşteptarea focurilor de artificii de la miezul nopţii. Îţi sugerăm să te opreşti şi la unul dintre numeroasele patinoare în aer liber deschise în această perioadă a anului, pentru că, înconjuraţi de mii de luminiţe, vei trăi o feerie pe gheaţă. Dacă ai copii, atunci nu trebuie să rataţi Disneylandul, una dintre destinaţiile cele mai populare din Europa în această perioadă a anului.

Distracţie pe cinste la Praga

Capitala Cehiei devine un fel de centru simbolic al târgurilor şi al marketurilor. Sutele de căbănuţe care împânzesc aproape fiecare stradă pragheză transformă oraşul într-un loc magic. De Revelion, atracţia principală sunt artificiile care se văd cel mai bine din Old Town Square sau Charles Bridge. Până atunci poţi merge din pub în pub sau din cafenea în cafenea. Şi mai bine, pentru o panoramă mai bună, este să urci pe dealul Castelului Letna Park sau la Statuia lui Stalin, de unde se lansează artificiile.

Citit 1553 ori Ultima modificare Marți, 26 Mai 2015 14:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.