Cât PLĂTESC gălăţenii pentru o VACANŢĂ PE PÂRTIE

Cât PLĂTESC gălăţenii pentru o VACANŢĂ PE PÂRTIE
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În ciuda faptului că pârtiile din România nu se pot compara cu cele din Austria, Elveţia sau Franţa, staţiunile montane sunt pline ochi pe timp de iarnă. Amatorii de schi, dar şi cei cărora le place să se dea cu sania, cu placa sau cu sacul pe pârtie iau cu asalt hotelurile şi pensiunile şi nu se mai uită la bani. 

Cele mai multe pârtii, în Sinaia

Dacă vă faceţi griji că nu veţi avea loc pe pârtie, staţiunea Sinaia din judeţul Prahova vă oferă zece astfel de locuri de schiat din care să alegeţi, cu o lungime totală de 12 km. Atenţie, însă, pentru că preţurile de cazare sunt destul de piperate, iar o noapte la o pensiune de cinci stele poate ajunge şi până la peste 500 de euro, pentru o cameră de două persoane, cu micul dejun inclus. Nici măcar la hotelurile de trei stele nu sunt mici preţurile, iar gălăţenii care vor să se cazeze la un astfel de hotel trebuie să scoată din buzunare în jur de 300 de euro pe noapte, pentru o cameră.

Dacă decideţi să vă cazaţi în Buşteni pentru un mini-concediu de iarnă, veţi fi nevoiţi să scoateţi din portofel între 300 şi 2000 de euro pentru un sejur de cinci nopţi pentru două persoane, în funcţie de hotelul la care vă veţi caza. Avantajul este la schi, acolo unde aveţi la dispoziţie o pârtie de 1500 de metri la Buşteni, dar şi pârtiile din Azuga, Sinaia şi Predeal în apropiere.

Cele mai puţine pârtii de schi sunt în judeţul Alba, în staţiunea Arieşeni, însă preţurile sunt cu mult mai mici faţă de staţiunile de pe Valea Prahovei. În Arieşeni puteţi găsi oportunităţi de cazare la preţuri mai mici de 100 de euro pentru două persoane, la un sejur de cinci nopţi. Pentru perioada de început a anului 2016 (4-9 ianuarie), majoritatea pensiunilor din zonă cer între 90 şi 200 de euro pentru o cameră de două persoane.

Poiana Braşov, cea mai scumpă staţiune

În trecut, cei mai mulţi gălăţeni alegeau micuţa staţiune de lângă Braşov nu doar pentru schi, ci şi pentru faptul că era aproape de marile obiective turistice din zonă, fie că vorbim despre centrul vechi al oraşului Braşov, ori despre castelele Bran, Râşnov şi Peleş. Acum, însă, puţinii gălăţeni care se mai duc în zonă ştiu că vor trebui să scoată sume serioase din buzunare, dat fiind faptul că la un hotel de trei stele, cel mai ieftin sejur costă 500 de euro, în timp ce la un hotel de patru stele, preţul se apropie de 1.000 de euro.

Voineasa, cea mai accesibilă staţiune

Gălăţenii care vor să economisească la banii de cazare, dar vor totuşi să stea la un hotel de cinci stele, pot alege să meargă în judeţul Vâlcea, în staţiunea Voineasa. Acolo, preţurile de cazare la un hotel de cinci stele pentru cinci nopţi, cu mic dejun inclus, nu urcă mai mult de 320 de euro pentru două persoane. În acelaşi timp, la hotelurile de trei stele, aveţi ocazia să găsiţi preţuri mai mici de 90 de euro pentru un sejur de cinci nopţi. În ceea ce priveşte pârtiile, staţiunea are şapte astfel de locuri, cu o lungime totală de 5,5 kilometri.

Nici la Păltiniş, în Sibiu, nu sunt preţuri foarte mari, iar pârtiile sunt generoase, cu o lungime totală de 4 kilometri. Cazarea la un hotel de cinci stele costă în jur de 315 euro, pentru un sejur de cinci nopţi. Dacă vreţi să plătiţi mai puţin pentru cazare şi aveţi şi maşina personală la dispoziţie, puteţi opta pentru una din pensiunile din apropierea staţiunii, la aproximativ zece kilometri distanţă. Acolo, preţurile variază între 130 şi 200 de euro, pentru două persoane. 

Sigur, acestea sunt doar preţurile pentru cazare, ceea ce înseamnă că gălăţenii care vor alege să îşi petreacă concediul de iarnă la munte vor trebui să scoată bani din buzunar şi pentru accesul pe pârtie, pentru telescaune, dar şi costurile aferente transportului şi mâncării. De asemenea, rezervările pentru cazare trebuiesc făcute din timp, dat fiind faptul că până la jumătatea lunii noiembrie nu mai sunt, de regulă, locuri libere în nicio staţiune. Cu toate astea, peisajele montane care îţi taie răsuflarea, precum şi amintirile de neuitat îi vor face, cu siguranţă, pe mulţi dintre gălăţeni să aleagă varianta unui sejur pe pârtie.

AFLĂ care este cel mai nordic CENTRU DE SCHI din lume

Citit 4446 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 01:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.