Ajutoare din natură contra răului de mişcare

Ajutoare din natură contra răului de mişcare

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

În timpul călătoriilor, unele persoane mai sensibile se pot confrunta cu stări de ameţeală, greaţă, transpiraţii reci, paloare sau dureri de cap. Toate acestea sunt simptomele răului de mişcare sau de transport, cu care se confruntă mai ales copiii şi femeile. Natura are însă, soluţii şi pentru această problemă.

Pentru a preveni răul de mişcare, înainte de orice călătorie, este recomandat să consumi ghimbir, care poate fi folosit în diverse moduri. Spre exemplu, prepară un ceai de ghimbir dintr-o linguriţă de praf de rădăcină amestecată cu o ceaşcă de apă fierbinte. Mai poţi prepara o infuzie dintr-o rădăcină de ghimbir, tăiată bucăţele şi amestecată cu câteva flori de muşeţel, fenicul, coajă de portocale şi mentă. Ingredientele se fierb, 15 minute, în patru căni cu apă. Dacă nu ai timp de preparat infuzii, foloseşte capsule de ghimbir, două pe zi, pe care le găseşti în magazinele cu produse naturiste şi pe care le poţi lua cu tine în excursii.
Tot pentru călătoriile lungi, poţi lua câte zece-douăzeci de picături de ulei de ghimbir, de trei ori pe zi. Acţiunea benefică a ghimbirului împotriva răului de călătorie se explică prin existenţa unei substanţe numită gingerol, care acţionează asupra tractului digestiv, prevenind greaţa, dar şi asupra sistemului nervos.

Menta are efect răcoritor

Aroma inconfundabilă a frunzelor de mentă îţi va calma starea de rău de mişcare şi îţi va conferi o senzaţie de prospeţime la nivelul aparatului bucal. Foloseşte tinctură de mentă, pe care o prepari dintr-un pumn de frunze în 200 de mililitri de alcool alimentar, lăsate la macerat o săptămână. Ia 20 de picături de tinctură diluate în apă sau ceai, cu o zi înainte de a pleca la drum. De ajutor este şi ceaiul de mentă, pe care îl faci dintr-o mână de frunze la un litru de apă fiartă. Dacă vrei, poţi să adaugi în el şi muşeţel. După ce s-a răcit, combină-l cu felii de lămâie şi ia-l cu tine pe traseu.

Chimenul, calmant pentru stomac

Seminţele proaspete de chimen acţionează asupra stomacului ca un protector şi au rolul de a calma durerile ce apar în timpul răului de călătorie. Dacă nu îţi place să mesteci seminţe, capsulele cu chimen din farmacii sunt o alternativă eficientă.        

Citit 7578 ori Ultima modificare Vineri, 25 August 2017 20:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.