Veni, vidi, vici. Vivat Papa

Veni, vidi, vici. Vivat Papa

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

* A fost un weekend plin de însemnătate pentru românii de toate credinţele. Papa Francisc a venit în România, a stat trei zile, a adunat sute de mii de oameni în pelerinajul său prin toată ţara, a învins ploaia, a făcut reclamă unui produs românesc şi ne-a arătat ce înseamnă umilinţa. Fără tone de aur pe haine, pios, glumeţ şi extrem de modest, Suveranul Pontif ne-a cucerit.
* Pentru trei zile, parcă s-a uitat un pic de războiul politic din România. Preşedintele, premierul, politicienii şi-au văzut de treabă şi au ales să fie mai tăcuţi. Cu mici excepţii, normal, dar orice pădure are şi uscături! Dar nu am putut să nu remarcăm contrastul imens. Dacă ai noştri au mers cu maşini de ultimă generaţie, Papa a mers cu… Dacia. Başca, a luat şi copii în braţe, s-a dus în mulţime singur, a binecuvântat pe toată lumea. Practic, am avut o comparaţie între Biserica Omului şi Biserica… simplă. Poate că nu ar fi rău dacă am avea parte de mai multe astfel de vizite. Măcar să reuşim să învăţăm ceva!

Citit 575 ori Ultima modificare Luni, 03 Iunie 2019 17:41

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro