”Oraşu-i plin de tâmpiţi care mă votează chiar dacă-i fur”

”Oraşu-i plin de tâmpiţi care mă votează chiar dacă-i fur”
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

* Sub stăpân. „Oraşul acesta e plin de tâmpiţi care mă votează ca maimuţele, chiar dacă-i fur! Primăria e plină de sclavii mei! Îi am pe toţi la mână! Atâta vreme cât ştiu că preşedintelui îi place să fie bătut la fund cu rigla de către eleve, că episcopul are gemeni cu o călugăriţă, iar ăla de la partid se dă cu ruj şi umblă cu tocuri, eu sunt singurul candidat la Primărie! Eu sunt Dumnezeu!”, răcnea primarul, în primul episod al serialului „Mangaliţa”, difuzat de Antena 1.

După ce am văzut „Vrancea sub stăpân”, la „România te iubesc” de la Pro Tv, nimic din povestea sau din replicile primului episod nu mi se mai păreau amuzante. Ci mă şfichiuiau dureros de reale şi de tragice.

„Eu v-am făcut oameni, lipitorilor! V-am adunat de prin boscheţi şi v-am pus prima şpagă în mână! V-am dat funcţii şi v-am pus să sugeţi la ţeava de bani şi voi şi în loc să mă ajutaţi vă certaţi pe ciolan?”, urla acelaşi primar către slugarnicii lui subordonaţii. Mi se părea că asist la o scenă din „Judeţe sub stăpân”, filmată cu o cameră ascunsă prin sălile de şedinţă ale autorităţilor locale. Trist! Şi incurabil.

Citit 3348 ori Ultima modificare Luni, 30 Septembrie 2019 23:12

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.