Victorie electorală sărbătorită la cimitir
Foto: Pro TV

Victorie electorală sărbătorită la cimitir
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* A ieşit mortul. Ştiu, sună macabru, dar e o realitate a alegerilor locale din 27 septembrie. În vreme ce unor candidaţi le-a murit speranţa că vor ajunge vreodată la putere, la Deveselu, victoria în alegeri a primarului a fost sărbătorită, duminică noaptea, la cimitir. Acolo, după cum spunea ştirea din jurnalul TVR 1, alegătorii „i-au făcut o vizită primarului”. Cu lumânări şi candele aprinse, au ţinut să-i comunice rezultatul alegerilor: „Domn’ primar, e victoria dumneavoastră!”. Desigur, victoria defunctului, dar cu voturile lor.

Conform ştirilor, Ion Aliman avea 57 de ani şi candida pentru al treilea mandat la Primăria Deveselu. Localitatea s-a dezvoltat în mandatele lui, iar primarul era iubit de localnici. „Atât de iubit încât cei mai mulţi s-au gândit să-l voteze deşi, în urmă cu două săptămâni, primarul a fost răpus de coronavirus. Cum buletinele de vot erau deja tipărite, decedatul a rămas pe liste”, preciza ştirea.

Întrebaţi de ce au ales să voteze un candidat care nu mai este în viaţă, localnicii au răspuns că au dorit să-i aducă un omagiu, să-i recunoască meritele. Sunt conştienţi că vor fi organizate noi alegeri în comună, dar îşi doresc ca semnalul dat să fie clar: să fie continuate proiectele primarului defunct.

Citit 1222 ori Ultima modificare Luni, 28 Septembrie 2020 22:33

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.