Cum să speli duminica fără să faci păcate

Cum să speli duminica fără să faci păcate
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Tradiții. "Dacă Dumnezeu zice să te relaxezi duminica, relaxează-te, frate! Pentru că noi suntem o mașinărie creată de un inginer, un constructor, un arhitect care-i Dumnezeu. Dacă tu, din lăcomie de bani, din lăcomie de a face cât mai multe lucruri, nu ai nicio zi de odihnă, o iei razna!", spunea părintele Vasile Ioana, la Pro Tv. Preotul fusese invitat să elucideze misterul muncilor pe care ai voie să le faci duminica, fără să dai de păcat. "Nu ar trebui să înghițim așa tradiții, fără să înțelegem ce este în spatele lor", avertiza părintele. Din ce-am reținut, ai voie să speli vasele rămase de la masa de prânz, numai că nu gătești duminica, ci doar încălzești ce-ai gătit sâmbătă! Mă rog, ai voie, totuși, dacă faci o prăjitură cu copiii sau cu cei dragi ai tăi. "Eu însumi, ca tată de trei copii și soț implicat, spăl vasele pe care le-am folosit atunci, nu vasele de ieri! Dacă, de exemplu, vine copilul meu și gătim ceva împreună de drag, e o activitate de familie. Dacă te duci la prașilă duminica, dacă zidești, dai la betoane, e păcat! Păcat este să ai o muncă pe care ai putea să o faci în celelalte zile!", a explicat părintele. Har Domnului că s-a lămurit tâmpenia că n-ai voie să te speli duminica. Aflați că-i mult mai păcat să puți a transpirație! Și, cel mai important, poți să speli inclusiv rufe duminica, dar numai după 7 seara, dacă ești mamă şi pregătești copilul pentru a doua zi. Că Dumnezeu nu-i absurd! Doar tradițiile mai pot fi...

Citit 1528 ori Ultima modificare Vineri, 31 Martie 2023 15:56

Mai multe din această categorie:

3 comentarii

  • postat de Maria
    Duminică, 02 Aprilie 2023 14:22
    79.116.131.***
    Cum va mai fofilați si căutați scuze care sa va acopere activitățile.
    Hai sa o lămurim ca e destul de confuza ideea. Deci dupa cum afirmați, nu este bine sa gătim duminica, dar dacă-ți vine copilul in vizita, se poate. Pai ce are de-a face vizita cu gătitul? Doar dacă te-a prins cu frigiderul gol si nu ai ca sa-i dai sa mănânce. Auzi scuza stupida, este o activitate de familie.
    Pai tot așa este si datul la betoane, construirea unei case sau mersul la prasilă, pentru ca fac o cheta si adun toate neamurile si atunci este o activitate de familie.
    Iar asta cu spălatul rufelor dar doar după ora 7 seara de unde ați scos-o? Este curentul mai ieftin? De ce 7 si nu 6 sau 8?
    Rămânem cu “ gura căscată” de tâmpeniile pe care le auzim. Voi sunteți conștienți ca pe zi ce trece bisericile va rămân din ce in ce mai goale, ca oamenii au mai pus pe cărți si au văzut că nu prea este așa cu ce voi afirmați si automat necălcând pe la biserica, veniturile voastre scad.
    Tocmai de asta mulți dintre voi sunteți pe You Tube, Instagram sau altele, poate in felul asta mai câștigați ceva.
    Vocația voastră in definitiv este banul, ca nici voi nu mai credeți ce susțineți.
    0
    0
  • postat de ICTosca
    Duminică, 02 Aprilie 2023 13:09
    5.13.173.***
    ....Desigur ca da "sfintirea" voastra. Duminica nici pamantul nu ar trebui sa se mai invarta in jurul propriei axe, ba chiar nici soarele nu ar trebui sa mai rasara, ca tot lucru manual se numeste... Duminica numa" talica ar trebui sa postezi pe youtube si sa te "produci" ca "influencer" ce te numesti, pe la tembeliziuni...
    0
    0
  • postat de paloma
    Sâmbătă, 01 Aprilie 2023 00:58
    5.13.196.***
    Ce noroc pe capu' nostru !!! Ne-a iluminat parintele care lucreaza si-n sfanta duminica si-si umple buzunarele cu banii de la pomelnice !!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.