Umiliţi şi fără Big Brother

Umiliţi şi fără Big Brother

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 comentarii

Bilă albă pentru municipalitatea Tecuciului, pentru că are cu ce şi poate asigura o supraveghere video a oraşului. Primăria va monta, în mai multe zone, camere video, în speranţa că străzile vor fi un pic mai sigure în acest fel. Chiar dacă soluţia poate fi privită ca o soluţie de tip Big Brother - să fii supravegheat în timp ce mergi pe stradă – ea face bine în momentul în care un certat cu legea trebuie identificat şi prins, uşurând mult munca Poliţiei. Nu cred că s-ar supăra nimeni dacă în felul acesta este identificat un nenorocit care i-a dat în cap unui alt nenorocit (de soartă).
Bilă neagră pentru eschiva municipalităţii gălăţene în cazul nebunilor Galaţilor. Instituţiile de protecţie socială şi spitalele joacă mămăliga friptă cu nebunii, în timp ce aceştia, dacă nu mor pe străzi, mai că nu îţi sar în cap, la vreo criză. Oricum, nu asta este problema principală - că sunt agresivi, unii dintre ei poate chiar nu sunt - e vorba de umilirea lor, e vorba de umanitatea noastră, care, la calcul, dă cu rest. Dacă nu ne este frică de ei, râdem de ei. Dar, poate, e bine că sunt pe străzi, poate aşa ne aducem aminte că nu suntem perfecţi şi o putem lua oricând la stânga, în loc să o luăm la dreapta.

Citit 9104 ori Ultima modificare Duminică, 11 Noiembrie 2012 15:19

2 comentarii

 • postat de voyo Miercuri, 14 Noiembrie 2012 09:21 Link la comentariu
  0
  0

  E o idee buna acolo unde politia e institutie serioasa, solida si mai ales - necorupta. Cred ca nici nu va dati seama ce material de santaj ar avea la dispozitie unii indivizi sau cate "expertize" ar arata - sau nu - prezenta unuia sau altuia undeva, numai pentru a inchide unele dosare. Ganditi-va numai ca baiatul lui R. Mazare e cercetat pentru un mizilic (depasirea vitezei legale) dar onor politia nu-l "recunoaste" in fotografia facuta si a cerut apoi experti de la ... SRI (?). Asa ca da, sistemul e bun si poate descuraja infractorii, dar numai atunci cand e utilizat cu maxima corectitudine.
  Cat despre "bila neagra" - nu v-ati saturat sa cereti totul de la functionarii primariei? S-a vrut descentralizare, s-au infiintat directii de sanatate, centre de "diverse", agentii de (sau ... pentru) toate neamurile si pentru toate "nebuniile", iar dvs. vreti ca de nebunii (fara ghilimele) sa se ocupe cei tot Primaria?

  Raportează
 • postat de Secolul informatizarii totale Luni, 12 Noiembrie 2012 07:07 Link la comentariu
  0
  0

  Supravegherea video va rezolva extrem de multe probleme. Ar fi bine daca va fin instalata peste tot: si in Galati si pe sosele si in parcuri si oriunde se formeaza aglomeratii. Ar fi identificati si descoperiti mai usor infractorii de tot felul, inclusiv cei care isi pun ciorapi in cap cand intra intr-un schimb valutar sau in orice imobil. Ar fi dovediti mai sigur si mai usor cei vinovati de producerea accidentelor pe sosele iar unii judecatori nu se vor mai imbogati pe seama unor astfel de accidente deturnand adevarul si devalizand banci cand scot ca nevinovati pe adevaratii vinovati, luand mita de la acestia din urma in euro pentru ca (de!) plateste banca. Astea nu-s povesti ci lucruri reale care se petrec in justitia romaneasca mai ales atunci cand in completul de judecata sunt amantul si amanta, se refuza obstinent aplecarea atenta asupra probelor materiale, reanalizarea acestora. Dar ce vorbesc eu! E posibil ca astfel de judecatori sa refuze si proba cu inregistrarile video, asa ca va trebui introdusa in codul de procedura obligatia cu proba inregistrarii video, asa cum ar trebui introdusa obligativitatea acceptarii probelor cu contraexpertiza tehnica si cu simularea in orice faza a procesului se cere. De ce?! Pentru ca sunt procurori care manipuleaza vointa partilor, desfasoara procedurile in asa fel incat una din parti (de regula, cea nevinovata) sa nu aiba posibilitatea sa se apere eficient; de regula partea nevinovata se bazeaza pe buna credinta iar judecatorii intra in acest joc, bineinteles ca nu fara foloase. Pentru ca mita in justitie se poate lua numai de la cei vinovati, nu-i asa?! Revenind la matca, primarul din Tecuci e pe calea cea buna.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.