Visul televiziunilor: camere video în toate şcolile

Visul televiziunilor: camere video în toate şcolile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ministerul Educaţiei a propus să fie instalate camere de luat vederi în toate şcolile din România. Dacă pentru o ştire similară vedeai la TV tot felul de luări de poziţie, cum că nu e OK pentru elevi, că ce se mai întâmplă cu intimitatea şi aşa mai departe, de data asta televiziunile au prezentat ştirea chiar cu nerăbdare. E de înţeles, pentru că editorii de la ştiri abia aşteaptă să facă parteneriate cu şcolile ca să difuzeze zilnic Top 5 Bătaie în Clasă. La câte ciondăneli ies pe la ore şi în pauze, ştiriştii vor putea să facă selecţii, să ne prezinte doar "spumă". Iar Top 5 poate fi pe categorii: eleve vs eleve, elevi vs eleve, elevi vs profesori, profesori vs profesori şi, de ce nu?, profesori vs părinţi. Să nu uite, totuşi, să bage camere şi pe la budă, că de acolo or să vină cele mai multe filmuleţe XXX.

* Un fost cinematograf din Cluj a luat foc, iar pompierii s-au chinuit ceva vreme să stingă incendiul. Parcă am mai auzit scenariul ăsta în urmă cu vreo zece ani şi ceva la Galaţi. Urmăriţi ştirile şi în zilele următoare să vedeţi dacă nu apare cumva un centru de afaceri pe locul fostului cinematograf sau în apropiere. Nu ştiu, zic şi eu, că nimic nu pare a fi întâmplător.

* Ce bine e să fii poliţist de frontieră în România, dar să nu lucrezi la graniţa de est. De exemplu, am văzut la ştiri că cei din Orşova, neavând probleme cu traficanţii de ţigări, se ocupă cu salvatul căprioarelor. Nu am nimic împotrivă, doar că le-aş propune să meargă şi pe la Balc într-o anumită perioadă din an, poate salvează şi nişte mistreţi fugăriţi în cuşcă de bogătanii Europei.

* Ruşii sunt oameni serioşi. Noi ne-am minunat că, la Galaţi, opt inşi s-au aruncat în Dunăre de Bobotează ca să prindă crucea, da' să vezi distracţie la rusnaci. Pe un ger de minus 17 grade oamenii au stat la rând ca să facă baie la copcă. Cu sutele s-au bulucit în apă, fără să fie nevoie ca cineva să le arunce cruci. E drept, la ei e o chestie comercială, că în felul acesta se stimulează consumul de votcă în perioada asta.

Citit 1350 ori Ultima modificare Luni, 21 Ianuarie 2013 16:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.