Europoezii şi blogoree comunitardă
Foto: Ilustraţie: Monzanette

Europoezii şi blogoree comunitardă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Materialele de presă premiate de Reprezentanţa Comisiei Europene arată că eurocraţilor le place lauda, dar îi cam lasă rece frauda.

La secţiunea video, reportajul „Integrare nu e”, al lui Alex Nedea de la Antena 3, fluieră a pagubă pe uliţele satelor româneşti, cum fluieră şi Bruxelles-ul după banii daţi grecilor. O ştire PRO TV povesteşte într-un minut că n-avem bani pentru autostrada Via Carpatia. Păi, cine i-a dat Udrei miliarde să taie frunze la turişti? Şi un reportaj TVR Iaşi, făcut stângaci, dar botezat pretenţios: „Adopt a Grandparent”. Inspirat apel, că nepoţii români n-au nici ei ce mânca.

Presa audio a luat doar un premiu, lipsind materialele valoroase. Titlul chinuit trădează conţinutul: Găsit tânăr fermier. Îl declar pregătit pentru reforma Politicii Agricole Comune 2014-2020." Congrese se mai transmit la Radio România?

La secţiunea presă scrisă, un reportaj prin satele părăsite de tineri ale Sibiului şi unul despre doctorii octogenari din Iaşi. Ambele fără poze, fără cifre, de zici că-s documentate prin telefon.

Dar steluţele de pe steag abia acum vin, la secţiunea bloggeri. „Pensionar la Sausalito” - integrarea socială, ca ghizi, a pensionarilor, hăt, din California. Snobism - muzeul Astra din Sibiu face asta de ani de zile. Cine are bunici/părinţi nu e încă pierdut”, altă compunere pe aceeaşi temă, discriminând subliminal orfanii. Plus o reclamă mascată la E-uri, dar nu alea din UE sau CE: "Danone acordă O şansă pentru familia ta". Bleah!

Nimic cu parcuri rurale, muzee etno-kitchioase sau epurări pe apa sâmbetei. Pompiliu Comşa pentru seria de articole privind impactul fondurilor europene în România. Când le găsim, vă informăm.

La cât se pricepe coana Europă să aprecieze câinele de pază, nici nu-i de mirare că-i mănâncă câinii din traista cu fonduri europene!

Reporterrierul Euroscriptic

Citit 12714 ori Ultima modificare Marți, 22 Ianuarie 2013 19:34

6 comentarii

 • postat de Mariana dos de fier
  Joi, 15 August 2013 02:43
  173.55.168.***
  Virgilutu, mamica da de ce nu ne arati si noua ce scrii mata?ca noi nu prea am vazut nici o sclipire de remarcat, si mai stim ca sub protectia anonimatului citesti fiecare articolut din Viata Libera si il comentezi infantil ca un copil care vesnic se uita in vitrina cu jucarii care niciodata nu si le va putea permite!Urbea te cunoste cu tot cu paranteze si amanunte asa ca nu mai spera nu stiu ce posturi si onoruri, sa ai puterea sa te retragi fara a cadea in ridicol e un exercitiu de bun simt ceea ce dupa cum vedem nu e cazul!Rusinica, rusinica
  0
  0
  Raportează
 • postat de Catalin
  Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013 17:41
  Va tot laudati cu membrii echipei voastre cand primesc premii,lucru care,pana la un punct,este de laudat si de urmat.Daca tot spuneti ca povestea nu pute a barter,va rog amintiti macar cinci dintre interviurile luate de gheboasa.Asa ca nu va amintiti? De altfel, in editia print titlul acestei cronici este "Nicoleta Onofrei,premiata pentru cronica de teatru" ceea ce este un pic altceva,desi nici in acest domeniu nu exceleaza,din contra.Singurul ei merit este ca face parte dintr-o generatie pierduta de intelectuali galateni,in care varfurile scriu despre pisici jigarite sau ca fac pipi pe Romania.Evident, toate facand parte dintr-o viitoare pagina de istorie,de care a inceput sa ne fie rusine de pe acum. Ocupati mai bine de mica si mare publicitate,asa cum isi doreste patronul vostru si lasati ziaristica pe mana altora.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ars_Populi
  Miercuri, 23 Ianuarie 2013 15:53
  Catalin

  Doi dintre oamenii de la Viata libera au câştigat trofeul în trecut: Ovidiu Amălinei şi Costel Crângan.

  Asa ca si tu esti cel putin la fel de tendentios ca autorul articolului. Daca nu cumva si mai si.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Zap
  Miercuri, 23 Ianuarie 2013 14:51
  Daca asa scrii misiu cum sa iei premiu ?
  Zi mersi, si fugi la coada vacii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Scribalai deconspirati?
  Miercuri, 23 Ianuarie 2013 00:41
  Link-urile de la penultimele randuri sint la articole cu care a concurat Viata libera?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Catalin
  Miercuri, 23 Ianuarie 2013 00:26
  Este vreun scribalau de la VL care a fost macar nominalizat la aceste premii date de Parlamentul European si nu stim noi? Este printre membrii fituicii dunarene vreun laureat al Premiului Nobel pentru Literatura sau a altor distinctii profesionale?Stati linistiti ca n-o sa gasiti vreun exemplar.De aceea ii roade lipsa de inspiratie si antitalentul. Nimeni nu i-a oprit sa concureze si sa castige.Articolul pare mai mult decat tendentios,dincolo de faptul ca este scris lipsit de multe elemente stilistice si de gramatica.Daca este nevoie,putem exemplifica.In plus, deranjeaza si anonimatul autorului/autorilor,desi i-am putea intui in persoana lui Marius Tuca si Maria Fabian,doua personulitati,de care n/a auzit si nici nu va mai auzi nimeni..
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.