Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
5 comentarii

Bila albă pentru construirea controversatului parc de cartier din Ţiglina I. Albă nu pentru că este controversat, ci pentru că se construieşte, pentru că avem nevoie de amenajări urbane de acest fel, de terenuri de sport, de leagăne. Aud mereu în jurul meu, spunându-se că, în ziua de azi, copiii nu se mai joacă. Ştiţi ce, nici nu au unde! Majoritatea şcolilor şi-au închis cu lacăte terenurile de sport, nimeni nu mai are acces, nici chiar copiii şcolilor respective, în afara orelor de sport. Dacă nu am fi avut o problemă cu maidanezii, dacă proprietarii de câini ar fi civilizaţi şi nu şi-ar mai lăsa animalele să îşi facă nevoile pe unde apucă şi ar strânge frumuşel excrementele cu o pungă, atunci nu ar mai trebui poartă cu lacăt la parc, ci doar o împrejmuire, pentru siguranţa copilului. Avem nevoie de parcuri, doar că mai lipsesc bunul simţ, iar municipalitatea e cam delăsătoare.
Bila neagră. Străzile ciuruite prin ISPA arată în continuare ca după război, exemplu strada Bravilor, a cărei asfaltare ba a fost prinsă în bugetul local în 2013, ba nu a mai fost prinsă deloc ulterior. Alte străzi, cum e Leonida Zamfirescu, care mai poartă şi numele primei femei inginer din lume, nu au nici azi apă curentă şi canalizare. Faleza se surpă, strada Stadionului se surpă, strada Brăilei se surpă, strada Navelor se surpă. Intrările în oraş arată ca după bombardament, pline cu găuri. Săptămâna trecută am avut parte şi de surpări, şi de sesizări sau, mai degrabă, reamintiri că locatarii de pe strada Bravilor aşteaptă din 2010, de când s-a reabilitat reţeaua de apă şi de canalizare, ca municipalitatea să îşi termine treaba şi să asfalteze. Dar nu. Municipalitatea nu termină, iar uneori nici nu începe. Municipalitatea aşteaptă să se surpe tot Galaţiul, să ne plimbăm cu bărcile. Dacă o ţinem aşa cu infrastructura, s-ar putea ca municipalitatea să fie nevoită să proiecteze parcuri plutitoare.

Citit 11299 ori Ultima modificare Duminică, 19 Aprilie 2015 16:24

5 comentarii

 • postat de Mihai STROILA Sâmbătă, 20 Iunie 2015 08:44 109.98.102.*** Link la comentariu
  1
  5

  BILA NEAGRA. Strada RAPEI- strada ce leaga Mazepa II de FALEZA DUNARII prin ansamblu de scari ,la cativa pasi mai jos de PASTILA- a fost inchisa ( gard solid cu plasa tip Metro) de un ,,OARECARE,, . In baza caror documente, avize, DUMNEZEU stie...?! Am ajuns, oare, TARA lui PAPURA VODA sau TARA de NEGUVERNAT...?!

  Raportează
 • postat de v Marți, 05 Mai 2015 09:31 213.218.53.*** Link la comentariu
  4
  5

  Daca vorbiti de ISPA sa-l scoateti de la formol pe groparu nicolae, cel care ne-a bagat in rahat timp de 3 mandate (ce tampiti au fost oamenii din orasul asta care l-au votat 3 mandate ! TREI !!!!).
  Si sa nu-l uitati nici pe limbriciu ala de ciumi care mai scoate din cand in cand capul din dosul propriu si se ratzoieste la stanica (de parca ciumi nici usturoi n-a mancar nici gura nu-i miroase)

  Raportează
 • postat de v Marți, 05 Mai 2015 09:25 213.218.53.*** Link la comentariu
  1
  7

  La scoala 13 este o directoare dusa cu capul care inchide portile la curtea scolii - de sala de sport nu mai vorbesc: ia doar bani la negru de la cocalarii care joaca futsal (ce nume tampit....). In plus, au stricat in mod intentionat panourile de baschet (care au rezistat peste 30 de ani) tocmai sa nu mai joace copiii !
  DNA-ul ! Primaria !!! Aude cineva ??!!

  Raportează
 • postat de xyz Luni, 04 Mai 2015 10:13 92.82.179.*** Link la comentariu
  2
  5

  Parcul sufletului... Pentru ceea ce s-a facut acolo fie DNA fie Curtea de Conturi ar trebui sa se sesizeze: licitatia (sau ce a fost ea) s-a facut pentru un amplasament. S-au revolatat cetatenii din zona si... s-a schimbat locatia! Fara alta licitatie, s-a incredintat lucrarea aceleiasi firme! In mod normal, se anula licitatia si se lua totul de la capat: proiect, caiet de sarcini conform noului amplasament, alta licitatie... Asa s-a mers blatu'

  Raportează
 • postat de Alexia Luni, 20 Aprilie 2015 23:19 5.13.173.*** Link la comentariu
  3
  13

  Primăria, ca un principal ordonator de credite, nu prea are acum curaj să se apuce de treabă și să contracteze lucrări pentru că îi este teamă să mai de-a lucrări cu dedicație!
  Și uite așa se freacă menta pe banii contribuabililor, vor să ne mai dea pâine și circ ca în ultimii 25 ani, iar ne mai uităm ca proștii la ei..
  Domnilor, haideți să îi schimbăm pe acești (...) de la conducerea urbei noastre și să alegem oameni serioși, cinstiți și deștepți!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.