Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

"Fraţii" (Norvegia, 2015), în regia lui Aslaug Holm, este filmul care va rula astăzi, 20 iunie, de la ora 18,00, la Muzeul de Artă Vizuală, în cadrul programului KineDok.

Filmul prezintă relaţia apropiată dintre doi fraţi. Markus și Lukas locuiesc într-o casă veche, cu pereţi galbeni, în centrul oraşului Oslo. Aici cresc cei doi, cu visele şi năzuinţele lor pentru viitor. Lui Markus îi place fotbalul şi îşi doreşte să devină un profesionist al sportului. Îl joacă încă de la vârsta de cinci ani şi nu există altă echipă mai bună decât Liverpool. Filmul ne înfăţişează lupta dusă de el şi pasiunea de care dă dovadă pentru a-şi atinge scopurile. Lukas e cel cu o fire filosofică. Îi place să se gândească la tot felul de lucruri - la lumea din jur, la el însuşi şi la sensul vieţii: "Mami, ce o să se întâmple cu visurile mele după ce mor, o să rămână în viaţă?". Acest documentar intim şi personal este filmat de mama lor. Aslaug Holm realizează atât imaginea, cât și regia filmului, propunându-şi să pătrundă în lumea autentică a copiilor şi să găsească adevărul şi esenţa vieţii. Timp de zece ani, ea şi-a filmat fiii, iar ceea ce rezultă este un film care se va transforma într-un document unic despre copilărie, fraternitate şi viaţă, adresat unui public matur.

În 2015, "Fraţii” a fost primul film documentar care a câştigat Premiul norvegian "Amanda" pentru Cea mai Bună Regie, în istoria de 34 ani a acestor premii. De asemenea, a fost filmul care a rulat pentru cea mai îndelungată perioadă în cinematografele norvegiene în 2015, timp de nouă luni bucurându-se de succes la public.

Citit 347 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Iunie 2019 16:01

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro