Începe o nouă stagiune muzicală. Festival, premieră şi spectacole de succes la Teatrul ”Leonard”

Începe o nouă stagiune muzicală. Festival, premieră şi spectacole de succes la Teatrul ”Leonard”
Adrian Naidin Band va încheia Danube Jazz & Blues Festival
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard" deja şi-a definitivat programul pentru luna septembrie, când îşi aşteaptă spectatorii să se bucure de o nouă stagiune de muzică  de toate genurile. Gălăţenii vor fi răsfăţaţi cu surprize: a şasea ediţie a Danube Jazz & Blues Festival, o premieră muzicală, dar şi o serie de spectacole cunoscute deja publicului.

A șasea ediţie a Danube Jazz & Blues Festival va avea loc în perioada 6-7 septembrie, de la ora 19,30, în Parcul Rizer din Galaţi. Intrarea este liberă. Șase trupe româneşti şi internaţionale se vor reuni pe scena în aer liber: George Baicea Electric Blues Band, Cuibul (Moldova), Afro-Cuban Musa (Cuba) pe 6 septembrie şi Groovy Bastards, Vali „Sir Blues” Răcilă & Raul Kușak, Adrian Naidin Band, pe 7 septembrie.

Duminică, 8 septembrie, de la ora 20,00, va fi un alt spectacol în aer liber, "Seara tenorilor", în Grădina "Leonard". Vor urca pe scenă soliştii: Antonino Interisano (Italia), Adrian Mărginean, Florin Bobei şi Valentin Vasopol. Conducerea muzicală îi va aparţine lui Cristian Sandu (Cluj Napoca).

Pe 15 septembrie, de la ora 20,00, gălăţenii sunt aşteptaţi la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la "Dunărea de Jos", la o întâlnire muzicală cu "Vocile Dunării", sub bagheta dirijorului Dan Eugen Drăgoi.

Prima premieră din această stagiune a fost programată pe 22 septembrie, de la ora 20,00. Va fi o comedie muzicală realizată de secţia de Revistă a teatrului, "Chiriţa în provincie", în regia lui Dan Mirea, cu o scenografie de Daniel Divrician, sub bagheta lui Nicolae Mantu.

Sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 18,00, aduceţi copiii la teatru, la "Inelul fermecat", un basm clasic german, transformat de Paul Buţa, cu talentul său de folclorist, într-o comedie muzicală cu amprentă neaoşă românească, la care se râde, dar se şi învaţă printre hohote, că aşa e mai eficient, şi o morală. Muzica inspirată aparţine lui Dan Eugen Drăgoi.

Finalul de lună septembrie se va afla sub semnul nostalgiei, dar şi al hazului estival. Pe 29 septembrie, de la ora 20,00, vă veţi reîntâlni cu "O familie trăsnită",  în regia lui Victor Zaharia, pe muzica unuia dintre cei mai titraţi compozitori gălăţeni, Dan Eugen Drăgoi. Este o comedie pentru toate vârstele, cu o structură şi un ritm de vodevil autentic, cu o listă de personaje compusă din cupluri de îndrăgostiţi, personaje ciudate şi servitori agili, în care situaţiile de tip quiproquo se împletesc perfect cu replicile spontane, pline de haz ale personajelor.

Citit 3056 ori Ultima modificare Duminică, 01 Septembrie 2019 02:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.