O comedie spumoasă, cu muzică fermecătoare - în închiderea stagiunii de la Muzical

O comedie spumoasă, cu muzică fermecătoare - în închiderea stagiunii de la Muzical
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Spectatorii gălăţeni încă se pot bucura de muzică şi la sfârşitul acestei săptămâni. Teatrul Național de Operă și Operetă "N. Leonard" Galați încheie stagiunea cu celebra operă "Elixirul dragostei" de Gaetano Donizetti, în regia lui Adrian Mărginean.

Spectacolul, o poveste simplă, presărată cu multe sentimente contradictorii și situații pline de haz, este programat duminică, 4 iulie, de la ora 18,30. Celebra partitură muzicală prezentă în repertoriul tuturor teatrelor muzicale ale lumii va fi pusă de valoare de soliștii, orchestra și corul teatrului, sub bagheta maestrul Cristian Sandu.

"Elixirul dragostei" este acel tip de comedie spumoasă care se joacă, începând cu anul premierei - 1832, şi până astăzi, cu săli pline şi case închise. Succesul operei este asigurat de muzica fermecătoare şi cuceritoare a lui Donizetti.

Din distribuție vor face parte: Adelina Diaconu (Adina), Adrian Mărginean (Nemorino), Dominic Cristea (Dulcamara), Constantin Lupu (Belcore), Florentina Soare (Gianetta), Ovidiu Ghioc (asistentul lui Dulcamara), Victoria Sorocaleti (Caporalul), Andrei Antohi, Marius Bacalu, Elvis Butunoi, Alexandru Macovei și Bogdan Pârvu (Soldații).

Regizorul Adrian Mărginean recunoaşte că are o afinitate deosebită pentru comedia lui Donizetti, întrucât în "Elixirul dragostei" a primit, în urmă cu mai bine de zece ani, primul rol într-o operă. "Mi-am dorit o montare clasică, am mers mult pe ideea de rustic şi am rămas fidel partiturii şi textului original, deşi spectatorii vor descoperi şi câteva surprize", spune regizorul. El consideră că a optat pentru păstrarea textului limba italiană, deoarece nu se alterează astfel farmecul muzicii. Totuşi, beneficiind de subtitrare, spectatorii se vor putea bucura de umorul şi de diferitele întorsături de situaţii cu care este presărată opera bufă "Elixirul dragostei".

Scenografia (decorul și o parte dintre costume) este semnată de Rodica Gherghinoiu, regizorul alegând să folosească şi o parte dintre costumele create de Simion Mărculescu pentru montarea iniţială. Dirijorul corului este Daniel Nistor, traducerea a fost asigurată de Adelina Diaconu, supratitrarea de către Georgiana Diaconescu, iar pregătirea muzicală le aparține pianistelor Ludmila Calalb și Tatiana Ionașcu.

Preţul întreg al biletelor este de 32,40 lei, iar cel redus pentru elevi, studenți și pensionari este de 21,60 lei.

Citit 2842 ori Ultima modificare Joi, 01 Iulie 2021 23:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.