Caravana TIFF, ediţia a 12-a. Trei filme recente, gratuit, în aer liber

Caravana TIFF, ediţia a 12-a. Trei filme recente, gratuit, în aer liber
Scenă din "Dineu cu vecinii de sus/Sentimental"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

"România sălbatică", documentarul impresionant despre fauna și natura României, realizat timp de zece ani, noul film al lui Horațiu Mălăele, "Luca", și comedia spaniolă "Dineu cu vecinii de sus/ Sentimental", care a deschis cel mai mare festival de film din România - TIFF, vor fi proiectate între 2 și 4 septembrie în complexul Zaga Zaga (sat Doaga, jud. Vrancea), aduse de Caravana TIFF Unlimited.

Serile de cinema în natură vor fi cu intrare liberă, pe bază de rezervare online, pe bilete.zagazaga.ro. Evenimentul va avea loc cu respectarea măsurilor de protecție în vigoare. Spectatorii se vor putea bucura de filme, dar şi de o atmosferă de poveste în mijlocul naturii, o mini-deltă aflată la doar câţiva kilometri de Tecuci.

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat în parteneriat cu Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și ajunge anul acesta la a 12-a ediție. Platforma de streaming a festivalului, TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro), a fost lansată în 2019 și cuprinde o selecție importantă de filme independente, premiate, semnate de cineaști de renume.

Joi, 2 septembrie, va rula pelicula "Dineu cu vecinii de sus/Sentimental", în regia lui Cesc Gay (Spania), cu Javier Cámara şi Belén Cuesta. Este o comedie savuroasă, în care două cupluri vecine explorează complexitatea relațiilor moderne. Julio şi Ana sunt împreună de mai bine de 15 ani. Abia dacă se mai privesc, iar certurile au devenit o constantă în relaţia lor. În această seară, Ana i-a invitat la cină pe vecinii de sus. Sunt puţin mai tineri, iar gemetele frecvente ce se aud din apartamentul lor au devenit o sursă de tensiune pentru Julio și Ana. Ce nu știu gazdele este că această cină se va transforma pe neaşteptate într-un tsunami al emoţiilor.

Vineri, 3 septembrie, este programat cel mai recent film al lui Horațiu Mălăele, "Luca", în care joacă István Téglás, Mădălina Craiu şi Andi Vasluianu. Un tânăr întors în țară, după 20 de ani, descoperă o lume pe care nu o mai cunoaște. Cu ajutorul Giuliei (Mădălina Craiu) și al câtorva oameni din fosta sa viață, Luca reușește să își învingă fantomele trecutului și să afle sensul existenței sale. Actorul și regizorul Horațiu Mălăele își va prezenta personal filmul pe 3 septembrie și va răspunde întrebărilor publicului prezent la eveniment.

Documentarul "România sălbatică" va fi proiectat sâmbătă, 4 septembrie. Regizat de Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache, "România sălbatică" este cel mai amplu proiect de documentar dedicat naturii din țara noastră. După sute de ore de filmare și mai bine de zece ani de preproducție, filmul prezintă imagini în premieră pentru România, din regiuni spectaculoase și greu accesibile, precum și povești unice despre biodiversitatea țării.

Citit 2633 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 August 2021 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.