Petrică, dă-i pe Discovery!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Spunea cineva că românilor nu trebuia să li se îngrădească dreptul de a-şi vedea echipa naţională de fotbal. E vorba despre meciul din Albania, ultimul din preliminariile pentru Euro 2012. TVR s-a făcut că nu ştie de existenţa partidei, iar canalele de sport aveau altă treabă mai bună de făcut. Ce să fi urmărit microbistul de rând? Un 1-1 tras de perciuni? Decât să ne vedem încă o dată sentinţa în ochi, mai bine cu „X-factor”, „Noră pentru mama” şi ce-or mai fi difuzat televiziunile autohtone.

* A spune după egalul din Albania că este bine că n-am pierdut – alde Mutu cam aşa s-a exprimat – frizează ridicolul, şi nu neapărat comedia din serialul de televiziune cu Al Bundy în rolul principal.

* Anghel Iordănescu, fostul selecţioner, a anunţat că va candida la şefia Federaţiei Române de Fotbal. Dac-ar fi să ne luăm după numele de alint ale personajelor din fenomen, nu văd o îndreptare a „soccerul”-ui mioritic în caz că Naşul va fi înlocuit cu Puiu.

* Nu înţeleg dorinţa ieşită din comun a unor cititori de-ai noştri. „Domnule, nu mai am GSP TV, faceţi ceva! Spuneţi-le nenorociţilor ăştia să bage înapoi Gesepeul pe cablu!” – iată o frântură dintr-un dialog cu un domn nemulţumit că i s-a furat un canal TV. Sincer, dispariţia Gesepeului coincide cu arestarea prafului de pe tobă. Fără să fiu acuzat de partipris-uri, nu pot compara Digi Sport-urile (1, 2 şi 3), care au cumpărat cele mai tari competiţii, fie că este vorba despre fotbal, rugby, handbal sau volei, şi GSP TV, post care îi găzduieşte toată ziua pe verii Becali. Când nu e Gigi, e Giovanni, apoi Victor. Exact la acest post a fost călcat în picioare marele Cornel Dinu de unul dintre samsarii de fotbalişti. GSP e un fel de OTV cu jambiere. Aşa că, Petrică, dă-i pe Discovery!

* Ne-am obişnuit să jonglăm numai veşti bune din disciplina intitulată gimnastică. Ei bine, sportivele noastre au avut evoluţii dezamăgitoare la Campionatele Mondiale de la Tokyo. Reportajul găzduit recent de „Viaţa Liberă”, cu sala de gimnastică în care ruginesc aparate de 30 şi ceva de ani, ne arată una dintre marile boli ale sportului românesc. Iar Galaţiul, căci şi concitadina noastră Ana Porgras s-a aflat în lot, e în capul listei când vine vorba despre precaritatea bazelor sportive!

 

Citit 9117 ori Ultima modificare Duminică, 16 Octombrie 2011 16:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.