Posesor de Buhuhu Sfânt

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* S-a demonstrat încă o dată că Dumnezeu e un fel de Bănel Nicoliţă. Adică n-are nicio treabă cu fotbalul. Oricât de mult ar încerca să-i facă reclamă alde Gigi Becali, Doamne-Doamne e din altă galaxie când vine vorba de sportul-rege. Pur şi simplu, nu ştie să facă un stop pe piept ca lumea, îi sare mingea ca din colţul Noului Testament. Cred că nici Giovanni Becali, dacă l-ar impresaria pe Creator, n-ar reuşi să-l ducă nici măcar la o echipă de Divizia B. Jupânul Etern are alte treburi, se pricepe la chestiuni care nu se intersectează cu activitatea de trosnit balonul cu hexagoane.

* De ce zic că Dumnezeu e invocat taman d-aiurea în fenomenul dominat de băşică? Păi, exact în perioada în care Gigi Becali a anunţat că s-a curăţat în faţa Divinităţii, făcând scuba-diving în apa Iordanului, echipa lui a încasat-o ca hoţii de cai: 5-0 în Israel, în Europa League. Bine, şi el trebuia să ştie că Tatăl lui Iisus nu prea trece cu vederea tulburarea apei sfinte. Cum să intri îmbrăcat şi încălţat, cu capul la fund, în râul în care s-a botezat Mântuitorul? 

* Acelaşi Gigi spunea deunăzi că noul său antrenor, Ilie Stan, l-ar avea pe Duhul Sfânt şi că d-aia ar avea succes. Iote că pe Tărâmul Sfânt n-a avut Duhul la el (probabil că n-o fi putut să-l treacă graniţa, n-o fi avut paşaportul la el, habar n-am) şi a luat o căruţă de goluri. La cum se uita acest Stan la tabela de marcaj (o privire foarte atentă şi rotiri simetrice de cap), ziceai că-i bufniţă. Aşadar, măcar a compensat cu un Buhuhu Sfânt de toată frumuseţea.

* Şi dacă totuşi va trebui să-l încadrăm pe Cel de Sus în vreo disciplină sportivă, cred că oina i s-ar potrivi cel mai bine. Sau baseball. Nu degeaba se spune în popor că Dumnezeu nu dă cu bâta decât arareori. Măcar în situaţiile în care plesneşte, n-ar trebui să aibă rival. Aşadar, oameni buni, care băgaţi sau scoateţi bani din fotbal, care antrenaţi sau dezantrenaţi posesori de jambiere şi tricouri, lăsaţi-l pe Tatăl Nostru în pace! Avem nevoie de el în criza economică, în agricultură, în transporturi, în sănătate… De ce să-l risipim aiurea într-un domeniu în care oricum nu mai contăm? Când îţi dă Maccabi Haifa 5-0, c’est fini!

 

Citit 9572 ori Ultima modificare Duminică, 23 Octombrie 2011 18:21

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.