Ca Witsel la poarta nouă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Naţionala de fotbal a României a mai păţit o ruşine. A fost întinsă ca Cicciolina pe vremuri (iertate-mi fie exemplele goale-goluţe!) de nişte tineri belgieni cu chef de hârjoneală. Trebuia să fie 3-0 la pauză, însă golul lui Witsel fu anulat aiurea de arbitri. S-a încheiat 2-1 pentru ei, însă ai noştri au avut mai mult treabă cu poarta nouă decât cu buturile adverse.

* La amicalul din Belgia a debutat sub „tricolor” şi pitorescul Marian Pleaşcă. Pitoresc ca nume, n-am treabă cu săracul băiat. Omul a ieşit însă de pe teren după numai şase minute din cauza unei accidentări. Aştept cu încredere apariţia şi altor identităţi populare în tricoul primei reprezentative: Ion Bulan, Vasile Murăngură, George Pară-Mălăiaţă şi Nicu Norocel.

* De departe cea mai tare chestiune din săptămâna sportivă recent încheiată este performanţa fotbalistului Anton de la Gloria Bistriţa care, chemat la naţională, a reuşit să se opereze de apendicită în Belgia. Să mai zică cineva că reprezentativa de seniori a ţării noastre nu-i mama tuturor răniţilor…

* De vreo zece ani am o durere de şale, ceva îngrozitor. Iar un văr de la ţară e cu capul de când îl ştiu. Poate ne convoacă Piţi când o avea meci pe la Paris sau la Londra, să ne tratăm şi noi ca lumea.

* Dacă ştiam că aşa stau treburile, făceam tot posibilul şi o lansam pe bunica în naţională la 60 de ani, când se îmbolnăvise grav. Juca România pe atunci numai prin oraşele mari ale lumii. Sigur şi-ar fi găsit leac biata de ea, Dumnezeu s-o ierte!

* Meciul echipelor de tineret dintre Franţa şi România a fost şi mai dihai. Gazdele au câştigat cu 3-0, dar ai noştri parcă abia făceau aclimatizare în fenomen. Genială remarca unui comentator, Mihai Mironică, dacă nu greşesc: „Nouă ar trebui să ni se permită şi faulturile ca să emitem vreo pretenţie în această partidă.” Măcar la ironii să fim campioni mondiali, că nici pasele cu călcâiul nu mai sunt ce-au fost odată.

* Impresarii care răspund la numele de Becali anunţă că Cristian Chivu s-ar afla în negocieri cu Manchester City şi cu Real Madrid. Doar să-i împrumute casca aia cuiva, nu văd nicio legătură cu fotbalul.

Citit 9247 ori Ultima modificare Duminică, 13 Noiembrie 2011 14:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.