El Clasico şi „Băi, Zdreanţo”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Încerc pe cât posibil să evit blasfemia, dar El Clasico, marea încleştare din fotbalul spaniol, e precum lumina din noaptea Învierii. Nu se ratează niciodată, indiferent cât de credincios eşti! În cazul de faţă credincios sportului care a făcut ca mingea rotundă să ne fie mai dragă decât copiii şi consoarta, decât cafeaua de dimineaţă şi lista poate continua. Îi salut cu această ocazie pe amicii care au ţinut cu Real Madrid doar de dragul ideii de Mourinho & Ronaldo! Pentru atitudinea manifestată în timpul jocurilor şi de la conferinţele de presă, The Special One ar avea loc şi la noi, în Liga I.

* Mi-am spus-o din momentul în care Barcelona marca pentru 3-1 (cred că au afirmat-o şi alţi consumatori de fotbal): catalanii au primit gol din secunda 25 pentru a face meciul cu adevărat echilibrat. Pe vremuri, în spatele blocului, aşa ne tachinam adversarii: „Haideţi să jucăm, curaj, aveţi una în faţă!”

* Înainte de regalul fotbalistic din Primera Division, campionatul autohton ne-a oferit o nouă mostră de „Băi, Zdreanţo”. La microfon, aşa cum bine v-aţi dat seama, Gigi Becali. Patronul Stelei l-a atacat pe arbitrul partidei cu CFR Cluj, acuzându-l pe afaceri necurate, călcându-l în picioare în stilu-i caracteristic. Şeful clujenilor, Arpad Paszkany, l-a copiat, spectacolul glisând spre ameninţări de tip interlop. Cum ar fi trebuit să reacţioneze Florentino Perez, preşedintele Realului, după ce arbitrul Borbalan a refuzat să-i acorde al doilea „galben” lui Messi?   

* Ce vină are Bănel Nicoliţă că provine dintr-un fotbal în care patronul lui CFR Cluj – sunt nevoit să-l pomenesc încă o dată – propune înfiinţarea unei Ligi de K1 între preşedinţii de club? Ţiganul cinstit din Făurei, hulit la un moment dat pentru tehnica precară etalată la Steaua Bucureşti, a ajuns să marcheze etapă de etapă în primul eşalon francez, performanţă greu de atins. Bănel este o pildă vie pentru orice om sărac care visează să ajungă departe fără să fie şmecher. Băiatul doamnei Mariţa merită să fie icoana fotbalistului de la ţară pe care un autogol pe „Santiago Bernabeu” nu-l poate dărâma.

* Ah, era să uit. Înainte de El Clasico, Mircea Lucescu a criticat Realul. E ca şi cum eu m-aş da lovit la o eventuală întâlnire cu Monica Bellucci.

Citit 14982 ori Ultima modificare Duminică, 11 Decembrie 2011 23:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.