Când şaiba se consideră piuliţă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Anul sportiv 2012 a început încă din noaptea de Revelion. Gigi Becali a câştigat şi campionatul, s-a calificat şi în finala Europa League, a dat şi tocană-tocană-tocană la toţi adversarii. Aşa se întâmplă la un pahar de vin fiert, ţi se duce spiritul de învingător direct în sânge.

* Ziarele au turuit recent pe marginea transferului făcut de Steaua în detrimentul lui Dinamo. Pârvulescu, un băiat de la Mediaş care se dădea „câine”, a semnat cu formaţia lui Gigi, declanşând ditamai circul. Pe Facebook, Răducioiu şi Lupescu, foste glorii dinamoviste, i-au transmis bietului sportiv să-i fie ruşine, o enormitate care ar trebui pedepsită. Din acest motiv a ajuns tipul cu frizură unică la UEFA (vi-l aduceţi aminte din epoca lui Hagi, servea numai pase de doi metri), ca să stea călare pe reţelele de socializare şi să-i pălmuiască verbal pe nişte salariaţi ai industriei de chişcă? Ce rău făcuse Pârvulescu, altfel un jucător aşa şi-aşa cu valenţe de a avansa spre mediocritate? Fusese ofertat de un alt club şi mergea la bani mai mulţi, lăsând în urmă probabilitatea de a fi căutat din Şoseaua Ştefan cel Mare. Pârvulescu trebuia, bănuiesc, să rămână şomer pentru a completa o sintagmă tot mai prezentă în societatea autohtonă: câine maidanez.

* Superbul exemplar George Florescu, un băiat care a venit pe la naţionala de fotbal în mandatul lui Răzvan Lucescu, se ia de contestatarii săi, adică de toţi fanii „tricolori”: „Au fost doar nişte răutăţi pentru că, dacă s-ar face o analiză, aţi vedea că nu eu am fost piuliţa cea slabă.” Eh, aşa se întâmplă când şaiba se consideră piuliţă…

* Am văzut sâmbătă seară finalul meciului de Cupa Franţei dintre St. Etienne şi Girondins Bordeaux. Finalul, însemnând de pe la minutul 80 încolo, plus prelungiri şi penaltiuri. Şi l-am urmărit cu plăcere pe-al nostru de la Făurei, Bănel Nicoliţă. Am intuit şi când dă pasă pentru egalare, dar şi că va rata la loviturile de departajare. O făcuse un coechipier înaintea sa, deci nu se poate spune că brăileanul i-a mâncat pe „verzi”. Ce titluri au dat ai mei colegi din presa românească? „Nicoliţă şi-a îngropat echipa!” Bravo, copii, dar se putea şi mai bine, poate chiar aşa: „Bănel le-a furat calificarea!” Ar fi conţinut şi mesaj subliminal.

Citit 10575 ori Ultima modificare Duminică, 08 Ianuarie 2012 22:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.