Tamponare, nu calificare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fotbalul românesc pare să fi intrat în zodia berbecului, tamponările oamenilor din fenomenul-industrie înmulţindu-se înspăimântător de mult. Vinovat nu poate fi decât preşedintele Mircea Sandu: toţi cei implicaţi în accidente rutiere sunt probabil cu gândul la necalificările pe bandă rulantă ale echipei naţionale. Hai, că-i bună scuza!

* Nu mai prindem turneele finale, dar stăm bine la capitolul amante. Selecţionerul Victor Piţurcă a fost în prim-plan săptămâna trecută, dar nu din cauza vreunui meci decisiv, ci pentru că cea mai bună partidă a sa, coana Vica, a ieşit în presă cu acuze serioase. Copilul acesteia l-ar avea tată chiar pe Piţi care nu doreşte să se dea de gol. Mi-e jenă de mitocănia pe care o voi aşterne aici, dar nu mă pot abţine: vezi, băi Marica, până şi antrenorul de la prima reprezentativă găseşte mai repede buturile adverse!

* După Mircea Lucescu, a păţit-o şi antrenorul Tibor Selymeş, dar mai grav în acest caz este faptul că individul ar fi făcut jogging cu locul faptei ca punct de plecare. Defect profesional pentru că fostul component al aşa-zisei Generaţii de Aur s-a remarcat doar ca un alergător de cursă lungă. Nici atunci nu ştia cu rotundul.

* Mă bucur că, până la urmă, tehnicianul lui Şahtior Doneţk a lăsat-o moale cu cel tramvai. Este ideal ca, înainte să culpabilizăm pe altcineva, să ne analizăm pe noi în(şine).

* Aseară a început un nou campionat internaţional de handbal, Europenele din Serbia. În loc să ne împrietenim cu telecomanda – măcar asta ne-a mai rămas de când cu ratările în lanţ ale băieţilor noştri – trebuie să ascultăm la radio sau să piratăm pe Internet. Handbalul se vede iarăşi pe Dolce. Noroc că ne dă Sport.ro „UFC, pune-i la pământ!” sau wrestling…

* În câţiva ani, la ce trend urmăm pe la toate disciplinele, mă tem că vom avea o singură explicaţie pentru ţâncii care încă n-au fost infestaţi cu microbul sportului de grup. Vor întreba ce înseamnă echipă naţională şi le vom putea servi doar următorul răspuns: echipele naţionale sunt acele grupuri oculte special alcătuite ca să se rateze în grup. Hai, odată, România!

 

Citit 10495 ori Ultima modificare Duminică, 15 Ianuarie 2012 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.