(Osa)Sună periculos!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Când şi FC Barcelona pierde şi încă în cel fel, luând trei goluri la Osasuna Pamplona, îţi vine să spui că s-au dus naibii şi ştiinţele exacte. Totuşi, analizând la rece, vedem că cea mai bună echipă de fotbal din lume şi-a luat-o pe coajă pe un teren îngheţat (teren, nu tren, cum e în România!) şi fără să-i aibă în joc pe cei mai buni pasatori ai săi, Xavi şi Iniesta. Cu alte cuvinte, oricât de „Balon de Aur” ar fi Messi, fiind implicat într-un sport de echipă, se află mereu în pericol de oxidare. În România, situaţia s-ar fi rezolvat uşor cu Barcelona condusă de Gigi Becali, la zece puncte de primul loc: Guardiola ar fi fost demis în direct la „Fanatik Show”, iar Messi ar fi luat calea Gloriei Buzău până în vară.

* Dacă nici aşa nu va lua campionatul, Mourinho îşi poate face bagajele. Adică, (Osa)sună periculos să te duci la zece paşi de cea mai tare formaţie de pe planetă (n.r. – aseară Realul urma să joace cu Levante, o formalitate) şi să nu câştigi Primera. Portughezul va păţi precum adolescentul ţinut din scurt de părinţi: „Mă, ţi-am creat toate condiţiile, ţi-am luat tot ce ai vrut tu. De ce ăla poate şi tu nu? E ăla mai cu moţ?”

* Presa franceză anunţă că Bănel Nicoliţă i-a băgat în sperieţi pe toţi adversarii săi. Slavă Domnului că nu-i vorba despre un articol dominat de rasism şi calomnie! Bănele, întreg Făureiul e cu tine, cu tot cu trenul de fotbalişti care se oprise la tine în comună!

* Campionatul românesc pare să se pornească mai greu ca oricând. Cu nebunia care este în ţară, nici în aprilie nu se va putea juca. Cred că Dumnezeu nu mai doreşte competiţia intitulată Liga I…

* Joi seară, se reia într-un fel fotbalul în care sunt implicaţi şi românii. Steaua va întâlni pe Twente în Europa League în condiţii greu de anticipat. Degeaba au intrat milioane de euro în proiectul „Naţional Arena” dacă hardughia nu poate fi acoperită! Şi există acoperiş, dar nu-i prevăzută urnirea acestuia. Conform patronului echipei care apare şi pe hârtia igienică – nu mai există loc în care să nu auzi de Steaua! – aspectul cel mai facil va fi meciul propriu-zis: tocană-tocană! Şi totuşi, ştiam că olandezilor le plac mai mult brânzeturile.

* E oficial. Bute va boxa cu Froch, gură spartă. Mi-aş dori ca imaginea să fie reflectată fidel şi de camerele de luat vederi, la finalul disputei.

Citit 11017 ori Ultima modificare Duminică, 12 Februarie 2012 12:46

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.