Cafteală în tie-break

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mi-am dat cu părerea şi săptămâna trecută despre numitul Ilie Năstase, de profesie bătăuş din gură. Se spune că marile glorii ale sportului sunt intangibile şi chiar mă tem să-i tai calea, la ce ameninţări poate să debiteze. „Du-te, băi, panaramă, în sărăcie!”, i-a strigat Nasty unei ziariste, după ce i-a spus că o şi bate. Chiar şi în tie-break dacă ţi-o iei, tot cafteală se numeşte.  

* Şi-aşa nu mai avem campioni, dacă am ajuns să ne ferim de contondenţa brandurilor ajunse la pensie, înseamnă că n-are rost să mai facem paşi spre arenele sportive. Azi îl aplauzi, mâine s-ar putea să iei o scatoalcă de la el pentru simplul motiv că valorile naţionale trebuie protejate. 

* Conform unei ştiri de ultimă oră, Alina Dumitru a cucerit bronzul la Grand Slam-ul de judo de la Paris. Ironia face că tocmai practicanţii disciplinelor aşa-zis violente manifestă educaţie în afara ringului. De lovit doamne şi domnişoare se ocupă tenismenii şi, probabil, acordeoniştii.

* Nu trec câteva zile şi discuţiile de talcioc la adresa lui Lucian Bute se reaprind, iar autohtonul Leonard Doroftei atât aşteaptă. „Când am spus că şi-a luat adversari slabi şi are nevoie de un meci mai bun, toată lumea a sărit în sus şi a spus că am ceva cu el, că sunt gelos. Dacă o spun americanii acum, şi ăştia sunt geloşi pe el. Este cariera lui, până la urmă. Aş fi vrut să fi greşit eu, dar uite că nu e aşa şi nu poţi păcăli pe toată lumea”, silabiseşte cel pensionat pe caz de ficat. Lovitură la ficat. Ploieşteanul omite un singur aspect: atacurile vin din partea adversarilor la centura mondială. Ce-ar fi vrut să spună aceştia, că tanti Maricica de la Pechea este o mamă norocoasă?

* Gazetele de sport scriu de câteva săptămâni despre meciurile amicale pe care Steaua, Dinamo şi Rapid le joacă prin Antalya. Se fac clasamente provizorii, analize în sirop de baclava, iar conducătorii cluburilor pomenite se inflamează ca atare. A pierdut Steaua un amical? Gigi pufneşte pe la TV. Pierde şi Dinamo vreo două partide de pregătire? Hop şi Borcea cu ameninţările că nu mai acceptă să fie călcat în picioare. În realitate, este dusă în derizoriu noţiunea de pregătire pentru că românii vor să fie campioni doar la teorie. Cu practica este mai greu…

 

Citit 10236 ori Ultima modificare Duminică, 05 Februarie 2012 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.