Mitică la Patriarhie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* A fost nevoie de banerul şugubăţ al unui microbist cu un simţ al umorului mult peste medie pentru ca presa sportivă să înceapă o campanie de dinamitare a căpeteniilor fotbalului autohton. De la acel „Mitică la brutărie”, unde fabrica de coacere a pitei substituie puşcăria de dragul rimei, s-a ajuns la „Mitică şi Sandu la coafor” şi aşa mai departe. Poantă ar fi fost cu „Mitică la frizerie”, dar n-are rost să fac prea mulţi paşi în iniţiativa gazetelor de specialitate. E răzbelul lor. Prefer să mă distrez pe margine cu rimele fanilor fotbalului românesc şi aş veni cu câteva sugestii. Nu de alta, dar anumite categorii sociale se vor simţi discriminate: Mitică poate să fie şi la tâmplărie, la sticlărie, în ospătărie, că are şi hotel, la pescărie, la benzinărie şi chiar la Patriarhie. Chiar aşa, pentru un nene mai vechi şi decât fostul conducător al Bisericii Ortodoxe Române (nu va pleca prea curând, fiţi convinşi de asta!) merge să-i facem trimitere printre marii prelaţi. Domnul Platini de la UEFA să te ajute, Mitică! Amin.

* Dragomir de la Liga Profesionistă de Fotbal a bălmăjit pe la un post de televiziune că ia în calcul retragerea din funcţie. Dar vă rog să fiţi atenţi la nuanţe: „Familia îmi tot spune să renunţ. Cred că în 2013 voi pleca.” Fetele de la ştirile sportive (apropo, aţi mai văzut băieţi care să spună ştirile cu minge şi silicoane la televizor?) au înghiţit-o din voleu şi ne-au dat cu „Breaking News”-ul în cap, fiind consternate că fostul miliţian ne va saluta din mers. Conu’ Mitică ne servise însă o nouă probă de şmecherie. Când vorbeşti de retragere, te ridici şi trânteşti uşa după tine, deoarece 2013 îmi pare atât de îndepărtat că până atunci se pot petrece alte o mie de evenimente care-i pot polei mandatul. Atât de lung să fie preavizul lui Dragomir?

* Clubul Dinamo Bucureşti trăieşte momente unice, este condus de un savant metrosexual. Nu era destul că de acolo îşi ia banii „Procurorul” Cornel Dinu, un tip cultivat fără dar şi poate. Unul dintre acţionarii din Şoseaua Ştefan cel Mare, Dragoş Săvulescu, i-a făcut o caracterizare livrescă lui Gigi Becali: „Este de o mediocritate evidentă şi de un primitivism aparte.” Uau, are şi bani, dar şi vorbeşte de ca şi cum ar locui gard în gard cu Academia Română! Săvulescule, nu mă obliga să mă fac dinamovist, fii cinstit şi mărturiseşte-ne câţi ani ţi-au luat ca să compui o asemenea frază! Nebun să fii să nu scrii şi o carte de colorat…

Citit 12703 ori Ultima modificare Duminică, 11 Martie 2012 13:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.