TIMP LIBER GALAȚI/ Un nou spectacol de teatru independent. Cine va urca JOI pe scenă
Foto: Sursa foto: cugetliber.ro

TIMP LIBER GALAȚI/ Un nou spectacol de teatru independent. Cine va urca JOI pe scenă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un nou spectacol produs de Social Act Theatre va avea premiera în sala Restaurantului “Teatris” din Centru, joi, 3 martie, de la ora 19,00: piesa “Geniul crimei”, a dramaturgului canadian de mare forţă George F. Walker.

Regia e semnată de cunoscuţii tineri actori şi regizori Radu Horghidan şi Vlad Ajder, primul de la Teatrul Muzical „N. Leonard”,  al doilea, de la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”. Din echipa Dramaticului face parte şi destul de numeroasa distribuţie: Răzvan Clopoţel, Ştefan Aleksandru Forir, Elena Ghinea, Oana Mogoş, Ionut Moldoveanu, remarcaţi în spectacole de mare succes. Scenografia şi costume sunt realizate de Monica Turcu, plastician din Galaţi, membră a grupului Athanor; tânăra artistă plastică, absolventă a Facultăţii de Arte a Universităţii „Dunărea de Jos” fiind deja un fenomen - în 2012 a câştigat Marele premiu la Bienala de la Verona!

Cu moto-ul atractiv „Pentru că nelegiuiţii noştri sunt idioţi, dar creativi!”, avem garanţia unui râs adevărat, dat de buna şi entuziasta echipă de tineri actori, dar şi de cel mai muncitor dramaturg canadian. Renumitul George F. Walker, născut 23 august 1947, a fost taximetrist, dar încercându-şi puterile la un concurs de dramaturgie la Factory Theatre Canada a rămas dramaturg angajat permanent al companiei şi nu s-a mai oprit din scris, producând zeci de texte apreciate. Piesa de acum face parte, de fapt, dintr-o serie de piese recente cu subiect neaşteptat, din lumea contemporană, prinse sub titlul generic de „Suburban Motel”, piese care încep să fie jucate din 1997. Ele vorbesc cu umor despre sex, crimă, vină, rataţi şi autorităţi.

„Genius penal” - „geniul crimei”, povesteşte despre acţiunile criminale neviolente ale unui tată şi ale fiului său. Cum eşuează încercarea lor de a incendia un restaurant, la comanda unei interlope, ei sunt nevoiţi să ia ostatic un bucătar - de unde apar rezultatecomplicate şi hilare”. Piesa are „elemente de farsă şi umor acerb”, prinde lupta pentru putere între autorităţi şi „cei de jos”, aflăm din biografia publică a autorului.

Preţul unui bilet este de 25 lei.

Citit 5625 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Martie 2016 19:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.