Cum să vă protejaţi de un incendiu de natură electrică

Cum să vă protejaţi de un incendiu de natură electrică
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pompierii gălăţeni au intervenit, în decurs de o săptămână, la două incendii provocate de scurtcircuite la instalaţia electrică. În urma acestor incendii, patru case au fost distruse.

De aceea, pompierii gălăţeni au pregătit o listă cu sfaturi pentru prevenirea unor astfel de evenimente. Astfel, salvatorii gălăţeni vă sfătuiesc să nu utilizaţi instalaţii şi aparate electrice uzate, defecte sau improvizate, cu conductori neizolaţi, prize sau întrerupătoare cu defecţiuni, siguranţe necalibrate, doze sau derivaţii fără capace de protecţie. De asemenea, aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii nu trebuie folosite.

"Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat şi nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice prin racordarea mai multor consumatori mari (radiatoare, plite electrice, aeroterme, boilere, aparate de aer condiţionat şi altele asemenea) din aceeaşi priză, în acelaşi timp. Trebuie precizat şi faptul că pentru remedierea defecţiunilor la instalaţii şi aparate electrice şi pentru verificarea periodică a instalaţiilor electrice trebuei să apelaţi numai la personal autorizat. De asemenea, nu utilizaţi aparatele electrice cu mâinile ude şi nu trageţi de cablu pentru debranşarea lor", ne-a explicat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Dacă în clădirea în care locuiţi nu există senzori pentru fum şi incendiu, puteţi apela la firme specializate pentru a instala astfel de dispozitive, care vă pot feri de probleme majore. Totodată, pompierii vă sfătuiesc să păstraţi la îndemână un stingător cu pulbere şi să verificaţi valabilitatea acestuia. "În cazul în care asistaţi la un incendiu electric, nu folosiţi niciodată o soluţie lichidă pentru stingerea focului. Apelaţi imediat numărul de urgenţă 112", a conchis purtătorul de cuvânt al ISU.

Citit 2034 ori Ultima modificare Duminică, 30 Iunie 2019 23:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.