Prima biserică a românilor din Italia, la Bari

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci, pe 20 septembrie, românii ortodocşi din Bari, parohie aflată sub jurisdicţia Episcopiei  Ortodoxe a Italiei, au fost martorii unui eveniment duhovnicesc aparte. În prezenţa Înalt Prea Sfinţitului Iosif, Mitropolitul Mitropoliei pentru Europa Occidentală şi Meridională şi a delegatului patriarhal - Prea Sfinţitul Ciprian Câmpineanul, episcop vicar patriarhal, a fost aşezată piatra de temelie la primul Altar ortodox al Comunităţii române din Italia.

Viitoarea Biserică are hramul „Sfintei Treimi” şi al Sfântului Ierarh Nicolae. Era într-un fel Acasă şi Prea Sfinţitul Siluan, Episcopul Episcopiei Ortodoxe a Italiei, enorie înfiinţată anul trecut, cu sediul la Roma, iar la eveniment au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor din Bari.

Cu sprijinul Primăriei Bari, comunitatea românilor din acest oraş a concesionat terenul pentru viitoarea biserică  - 900 metri pătraţi - pentru a ridica un Altar de rugăciune, o „piatră a mărturisirii” dreptei credinţe, într-un loc aflat departe de Ţara Mamă.

Slujba a fost săvârşită după ritualul şi tipicul ortodox de către înalţii ierahi români care fac misiune, în  numele lui Hristos, în Europa Occidentală şi Meridională.

Toţi românii aflaţi departe de casă şi de cei dragi au fost mângâiaţi de mesajul Prea Fericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care a vorbit despre misiunea Bisericii lui Hristos în lume, despre apostolatul Păstorilor ortodocşi români ce au misiunea de a propovădui Cuvântul Evangheliei în Italia.

Duminică, după Sfânta Liturghie şi după slujba de sfinţire a locului, românii din Italia, în frunte cu cei trei Arhiereii şi preotul paroh Mihai Drigă, au  făcut un pelerinaj la Biserica din Bari, cea care adăposteşte Moaştele „Sfântului Ierarh  Nicolae”, unul dintre Sfinţii cei mai iubiţi de români, în general de creştinii din toate timpurile, care ocroteşte şi viitoarea biserică.

Citit 602 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.